Fetiță de 5 ani, la un pas de a fi abuzată, chiar în locuința părinților

Ema Apostu / 04 sep 2019 / 15:05

Un bărbat de 74 de ani din Brăila a fost arestat după ce a încercat să abuzeze o fetiță de 5 ani a unor cunoștințe, chiar în locuința lor. Bătrânul a fost surprins de tatăl fetiței și reclamat imediat la Poliție.

Bărbatul de 74 de ani dintr-o comună brăileană se afla în vizită la părinții copilului și, profitând de neatenția gazdelor, a încercat să o violeze pe fata de cinci ani. Bărbatul a fost prins de tatăl copilului, iar polițiștii au decis să-l rețină pentru 24 de ore. Ulterior, agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 31 de ani, din comuna Ulmu, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 5 ani, ar fi fost violată. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16.30, tatăl minorei l-ar fi surprins pe un localnic, în vârstă de 74 de ani, care se afla în vizită la aceștia, în timp ce încerca să întrețină raporturi sexuale cu fata, în locuință. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. Ieri, instanța a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile", au anunțat reprezentanții IPJ Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de viol și continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a comis fapta.