Festivităţile de Saint Patrick's Day au dus la o escaladare a contagierilor în Irlanda

Foto Ilustrativ/Pexels Laura Tancredi
Foto Ilustrativ/Pexels Laura Tancredi

Autorităţile sanitare irlandeze au informat că au fost raportate aproape 64.000 noi contagieri de COVID-19 de joia trecută până marţi, după un sfârşit de săptămână prelungit care a început la 17 martie cu sărbătorirea Saint Patrick's Day, patronul Irlandei.

Guvernul de la Dublin preconizase o escaladare a cazurilor în această perioadă, când joi şi-au dat întâlnire în capitala irlandeză peste 500.000 de persoane pentru a urmări tradiţionala paradă de Saint Patrick's Day, prima care se desfăşoară de la începerea pandemiei.

În total, autorităţile au detectat de joi până luni 63.954 noi contagieri, după realizarea testelor PCR şi antigen contabilizate de Serviciului Naţional de Sănătate (Ireland's Health Services - HSE)

Consilierul delegat al HSE, Paul Reid, a semnalat că numărul spitalizărilor cu COVID-19 este în prezent de 1.308, deşi majoritatea nu sunt grave datorită campaniei de vaccinare. El a explicat totodată că 50% dintre internări nu sunt asociate COVID-19, pacienţii fiind testaţi pozitiv la internarea pentru alte motive.

Irlanda se confruntă cu "al doilea val de Omicron", însă nu preconizează reintroducerea restricţiilor împotriva pandemiei.

Se studiază totuşi posibilitatea administrării, la jumătatea acestui an, a celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.

În Irlanda, 84,96% din populaţia cu vârsta peste 5 ani este vaccinată cu schema completă, 86,33% a primit cel puţin o doză de vaccin, iar peste 55% a primit şi doza booster.

Ziua Sfântului Patrick a fost recunoscută ca sărbătoare religioasă în secolul al XVII-lea

Cea mai importantă manifestare ce marchează această zi este Festivalul Sfântului Patrick de la Dublin, Irlanda, care are loc în perioada 16-20 martie 2022, cu renumita sa paradă dedicată sfântului protector al Irlandei, desfăşurată în 17 martie.

Dupa doi ani de pandemie, evenimentul de wellness Breathe Festival, prezentat de Happenings şi St. Patrick's Festival, a avut loc în zilele de 18 şi 19 martie, în apropiere de The Law Society of Ireland din Dublin, în timp ce City Funfairs revine la Custom House Quay între 17 şi 20 martie, notează site-ul https://stpatricksfestival.ie/.

Citiți mai mult aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel