Ferește-te de toxiinfecțiile alimentare! Sfaturi de la doctor

Scutaru Cristina / 06 iul 2019 / 12:04 Salveaza PDF Comentarii
alimente
Descriere foto: alimente

Creşterea temperaturilor asociată verii este corelată cu un pericol mai mare de producere a toxiinfecţiilor alimentare.

Venirea verii provoacă și creşterea temperaturilor şi din păcate aceeaşi perioadă prezintă şi un număr mai mare de toxiinfecţii alimentare.

„Ignorarea regulilor legate de siguranţa alimentară e un drum către dezastru", a declarat dr. Diane Calello de la Universitatea Rutgers din New Jersey, Statele Unite, pentru Futurity.

Vara creează condiţiile ideale ale dezvoltării şi înmulţirii germenilor care cauzează toxiinfecţiile. „Riscul toxiinfecţiilor alimentare creşte între 4 şi 60 de grade Celsius", a afirmat ea. Cum să ne ferim totuși de ele?

Iată câteva sfaturi de la dr.Callelo:

 

1. Spălarea mânilor cu apă şi săpun înainte de a prepara hrana.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC BUSINESS.






Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25