Fasole verde cu usturoi și roșii - Fasolakia grecească, rețetă de post

Ema Apostu / 22 noi 2019 / 16:54

Fasole verde cu usturoi și roșii - Fasolakia grecească, rețetă de post. Fasolea verde cu usturoi și roșii, rețeta grecească (Fasolakia) este un preparat ideal pentru zilele de post. Iată cum se pregătește.

Ingrediente

1 kg fasole verde
3 cartofi medii tăiaţi felii
1 ceapă mare rasă
1 kg roşii piuree
1 căţel usturoi tăiat mărunt
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
100 ml ulei de măsline
100 ml apă
după gust, sare şi piper

Cum se prepară

 

Fasole verde cu usturoi și roșii - Fasolakia grecească, rețetă de post. Se taie capetele păstăilor de fasole şi se curăţă de aţe, dacă este cazul. Se căleşte ceapa la foc mediu, până devine aurie, aproximativ 2 min, scrie mancare.ro. Se adaugă usturoiul şi se căleşte aproximativ 1 minut.

Fasole verde cu usturoi și roșii - Fasolakia grecească, rețetă de post. Se adaugă fasolea verde şi cartofii şi se lasă încă un minut, amestecând continuu. Se adaugă piureul de roşii, apa şi condimentele, mai puţin pătrunjelul, se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră.

Fasole verde cu usturoi și roșii - Fasolakia grecească, rețetă de post. Dacă după o oră mâncarea nu a scăzut de tot, se măreşte flacăra şi se aduce la fierbere pentru scurt timp. După ce mâncarea a scăzut, se adaugă pătrunjelul şi se mai lasă la foc mic, încă 2-3 minute.