FAKE NEWS la Pro TV despre nava cu oile care s-a răsturnat

Fake news la Pro TV în cazul tragediei cu nava cu oi care s-a răsturnat.

Jurnaliștii de la Pro TV au suprapus o informație corectă cu o informație falsă și au făcut o știre. Și anume că proprietarii de animale nu au finanțare pentru a-și deschide mici abatoare și de aceea se exportă animale vii. Faptul că nu există capital pentru ca oamenii să-și deschidă centre de procesare de carne este o realitatea, însă a suprapune subiectul cu tragedia cu nava cu cele 14.000 oi este un fake. Adică să induce ideea că aceasta este cauza tragediei când, de fapt, realitatea este alta.

Țările arabe importă, din România, vită și oaie în viu. Mai mult decât atât, doresc să fie cărate cu navele lor. Dacă ar fi un transportator român, i-ar găsi zeci de defecțiuni.

De ce fac acest lucru? Pentru că vor să respecte sistemul Halal, să se respecte anumite condiții impuse de religie. Vor să aibă controlul operațiunii pentru a se asigura că este conform normelor religioase. De aceea importă animale în viu.

Așadar, tragedia din portul Midia nu are nicio legătură cu lipsa abatoarelor. Dacă ar fi tăiate în țară, animalele nu ar putea fi exportate în țările arabe.

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de sirieni. Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel