EXPLOZIE de cazuri, RECORD în România. Țincu, mesaj ÎNGRIJORĂTOR: "DOUĂ probleme MAJORE. BLOCAREA este posibilă"

Medicul Radu Țincu a reacționat în urma exploziei de cazuri de COVID-19, raportate astăzi. Acesta a făcut un anunț îngrijorător și a spus să este un record de cazuri, de la momentul relaxării. 

"Acesta este termenul, trebuie să privim cu îngrijorare și trebuie să înțelegem că pandemia de coronavirus continuă să existe și este foarte posibil să ne creeze probleme chiar mai mari decât anticipam, în momentul în care s-a luat în calcul realizarea și implementarea măsurilor de relaxare. Vedem că avem o cifră record astăzi.

Ce trebuie să înțelegem este că mergând în acest ritm avem două probleme majore. O problemă este legată de faptul că această cifră derivă tocmai din transmiterea intracomunitară a virusului, deci există zone în care virusul de transmite și îmbolnăvește populația, iar al doilea element important este acela că mergând pe acestă medie, în zece zile, mergem undeva la 3.000 - 4.000 de pacienți, ceea ce reprezintă un număr mare de pacienți care poată să determine o blocare, dacă nu totată, măcar partială a sistemului de sănătate. De aceea, cred că va trebui foarte atent revizuită politica internărilor pacienților asimptomatici în spital, pentru a putea să lăsăm sistemul de sănătate publică să funcționeze și pentru pacienții non-COVID care au nevoie de asistență medicală.

Dacă transmiterea va continua să fie crescută în populație și numărul acesta va continua să crească, sistemul de sănătate la un moment dat va fi pus sub presiune, din cauza pacienților cu coronavirus, iar cei care au nevoie de spitalizare în mod cert, vor trebui spitalizați", a declarat Radu Țincu, în direct la B1 TV. 

Impunerea măsurilor restrictive locale

"Mai e un aspect important în controlul acestei pandemii. Trebuie văzut la nivel local, prin anchete epidemiologice, dacă nu există micro-focare, astfet încât transmiterea să fie realizată în comunități mici, astfel încât trebuie indentificare și controlate. Cel mai probabil, dacă situația va degenera, vor trebui controlate prin măsuri restrictive locale, aplicate local", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel