Experții OMS spun că SARS-CoV-2 nu ar fi scăpat din Laboratorul de virusologie din Wuhan

Experții OMS spun că SARS-CoV-2 nu ar fi scăpat din Laboratorul de virusologie din Wuhan
Experții OMS spun că SARS-CoV-2 nu ar fi scăpat din Laboratorul de virusologie din Wuhan

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au purtat discuții cu oamenii de știință chinezi despre sursa pandemiei.

Reprezentanții de la Organizația Mondială a Sănătății au purtat discuții „foarte sincere” cu oamenii de știință chinezi despre sursa pandemiei, inclusiv teoriile referitoare la scurgerea virusului dintr-un laborator, a declarat șefului sondei din Wuhan pentru AFP. 

„Discuțiile au fost foarte sincere. Am discutat o mulțime de teorii faimoase și așa mai departe, și ce s-a făcut pentru a le explica“, a precizat Peter Ben Embarek, om de știință din cadrul OMS. De la ieșirea din carantina hotelieră de 14 zile săptămâna trecută, experții OMS au vizitat o serie de locuri legate de originile pandemiei, inclusiv piața Huanan.

Vizită la Institutul de Virusologie

Vizita de la Institutul de Virusologie din Wuhan a fost una dintre cele mai înalte evenimente de pe ordinea de zi, din cauza controversatei teorii că a fost sursa pandemiei, relatează AFP. Acolo, oamenii de știință efectuează cercetări cu privire la unele dintre cele mai periculoase boli din lume, inclusiv tulpini de coronavirusuri de lilieci similare cu COVID-19. Speculațiile apărute la începutul pandemiei sugerează că virusul s-ar fi putut scurge accidental din laboratorul din Wuhan, deși nu existau dovezi care să susțină această teorie.

Ben Embarek a spus că discuțiile de la laborator au fost utile pentru a înțelege poziția personalului „în ceea ce privește multe dintre aceste declarații și afirmații pe care toată lumea le-a văzut și le-a citit în știri”. El a părut că respinge unele dintre teorii, numind o mare parte din speculații „scenarii excelente pentru filme”, informează TheGuardian.

VEZI ȘI: OMS a vizitat piaţa din Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de Covid-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel