Urmărește emisiunea live


OMS a vizitat piaţa din Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de Covid-19

Echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a vizitat piaţa Huanan din Wuhan, primul focar cunoscut ale pandemiei.

Echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care anchetează în China originile noului coronavirus, s-a deplasat duminică la piaţa Huanan din Wuhan, primul focar cunoscut ale pandemiei, scrie The Guardian.

Această piaţă, unde erau vândute mai ales animale sălbatice vii, a fost închisă din ianuarie 2020, iar paznicii nu au lăsat să intre decât vehiculele anchetatorilor OMS.

Vizita echipei OMS este extrem de sensibilă politic pentru Beijing, acuzat că a întârziat să reacţioneze în faţa primelor cazuri de COVID semnalate la sfârşitul lui 2019 în uriaşa metropolă din centrul Chinei. Puterea comunistă păstrează o tăcere aproape absolută în privinţa subiectului şi minimalizează dimensiunea misiunii specialiştilor străini: 'Nu este o anchetă', a afirmat vineri un purtător de cuvânt al diplomaţiei cineze, Zhao Lijian.

Jurnaliștii nu au fost lăsați să pună întrebări



Duminică, experţii nu au răspuns la nicio întrebare la sosirea în piaţă, iar membri ai serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliştilor prezenţi să se îndepărteze.

Unul din membrii echipei, Peter Daszak, a scris pe Twitter că aceasta a efectuat 'vizite la situri foarte importante, o piaţă de gros mai întâi şi acum piaţa de produse ale mării la Huanan'.

'Foarte informativ şi crucial pentru a le permite echipelor noastre comune să înţeleagă epidemiologia COVID, cum a început să se propage la sfârşitul lui 2019', a adăugat preşedintele EcoHealth Alliance, o asociaţie cu sediul în SUA şi specializată în prevenirea maladiilor.

Ieşiţi joi dintr-o carantină de 14 zile, experţii OMS şi-au început vineri ancheta pe teren, deplasându-se, sub o escortă serioasă, la spitalul Jinyintan din Wuhan, primul care a primit pacienţi atinşi de ceea ce era atunci doar un virus misterios.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel