EXCLUSIV  EXIT POLL rezultate REFERENDUM FAMILIE 6 octombrie cifre

referendum
referendum

DC News realizează exit-poll pe 6 și 7 octombrie 2018, zilele în care ne vom spune părerea la referendumul pentru redefinirea familiei.

Începând cu 08:00, oră de oră, vă vom transmite rezultatele EXIT - POLL în urma răspunsurilor cititorilor DC News. Stați cu noi pentru a vedea cum votează oamenii! De asemenea, de pe DC News veți putea afla cele mai importante informații despre referendumul pentru redefinirea familiei. 

Așadar: cum ați votat sau cum aveți de gând să votați? Răspunsul îl așteptăm AICI

Întrebarea de la referendum

Românii sunt chemaţi să se pronunţe cu 'Da' sau 'Nu' asupra întrebării: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

În ţară vor fi organizate 18.662 de secţii de votare, iar în Bucureşti - 1.264. Românii din diaspora vor vota la referendum în 378 secţii de votare. 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, iar 186 - în alte locaţii. Cele mai multe secţii de votare vor fi în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).

Pentru referendum, au fost tipărite 21.099.107 buletine de vot şi peste 19,4 milioane de timbre autocolante, fiind confecţionate 95.570 de ştampile cu menţiunea 'Votat', potrivit ministrului de Interne, Carmen Dan.

Secţiile de votare se vor deschide, în fiecare zi de referendum, la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00.

Unde şi cum pot vota românii

Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. Cetăţenii români care împlinesc vârsta de 18 ani pe 7 octombrie au dreptul să îşi exprime voinţa prin vot doar în această zi, potrivit unei hotărâri BEC.

Cetăţenii care, în ziua referendumului, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală pot să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei, pe baza actului de identitate.

Actele de identitate pe baza cărora alegătorii pot vota la referendum sunt: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare; paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu; paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu; paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel