Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Eurovision 2020, ANULAT? Evenimentele publice, interzise în Olanda

Olanda
Olanda

Eurovision 2020 ar putea fi anulat în contextul în care autoritățile din Olanda au decis ca evenimentele publice cu peste 100 de spectatori să fie interzise. Măsurile sunt în vigoare până la 31 martie, dar există posibilitatea ca acestea să fie extinse. 

Guvernul olandez a anunţat joi interzicerea evenimentelor cu public de peste 100 de persoane, în răspuns la epidemia cu noul coronavirus Covid-19, şi le-a cerut persoanelor cu probleme respiratorii să rămână acasă, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Premierul olandez Mark Rutte a făcut totodată apel ca angajaţii să lucreze de acasă în măsura în care lucrul de acasă este posibil şi companiile să aplice lucrul în ture pentru a reduce nivelul de răspândire a infecţiilor.

Unitățile de învățământ rămân deschise 

 

În acelaşi timp însă, şcolile din Olanda vor rămâne deschise, deocamdată, a menţionat el.

"Închiderea şcolilor ar contribui foarte puţin la combaterea crizei", a afirmat Rutte, deoarece rata de contaminare în sistemul de învăţământ este scăzută.

Premierul olandez a explicat că se are în vedere o abordare echilibrată, vizând un impact cât mai mic asupra vieţii publice, în paralel cu reducerea riscului pentru categoriile vulnerabile.

Recomandări pentru persoanele vârstnice 

 

Persoanele în vârstă din Olanda sunt sfătuite să evite reuniunile şi transportul public, universităţilor li s-a cerut să ţină cursuri online acolo unde este posibil, iar personalul medical a fost instruit să nu călătorească în străinătate.

"Un obiectiv important al abordării progresive este de a preveni un vârf al contaminărilor care să ducă la situaţia în care spitalele să fie depăşite", a mai spus Rutte.

Măsurile anunţate urmează să rămână în vigoare cel puţin până pe 31 martie

 

Responsabilii din domeniul sănătăţii au indicat mai devreme că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Olanda a crescut joi cu 22%, ajungând la 614 în ţara cu 17 milioane de locuitori.

Eurovision 2020 urmează să aibă loc în luna mai la Rotterdam. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22