EURO 2020: Islanda a răspuns Turciei, care o acuză de 'tratament insultător'

Aeroportul din Reykjavik a răspuns responsabililor turci care au denunţat 'tratamentul insultător' rezervat duminică seară naţionalei Turciei la sosirea sa în vederea meciului de marţi din preliminariile EURO 2020, scrie France Football.

La câteva ore după ce Turcia a acuzat condiţiile sosirii echipei naţionale în Islanda, firma Isavia, care exploatează platformele aeroportuoare din această ţară nordică, a explicat de ce a durat mult controlul jucătorilor la aterizare.

'Isavia este obligată să recurgă la un control de securitate al oricărui pasager venit de pe aceste aeroporturi', a precizat firma pentru AFP. 'Aceste aeroporturi' sunt cele care nu au fost certificate de autoritatea de aviaţie internaţională, ceea ce duce la controale mai minuţioase. 'Verificările de securitate sunt în general rapide, însă ieri seară au fost puţin mai lungi din cauza prezenţei a numeroase aparate electronice şi a unor lichide în genţile pasagerilor, ele nefiind întotdeauna scoase din sac înaintea controlului', a adăugat Isavia.

La rândul său, responsabilul de securitate al Federaţiei islandeze de fotbal a amintit pentru site-ul Visir că echipa Islandei a avut parte de controale la fel de lungi când s-a întors din Turcia în urmă cu doi ani. Luni, Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Turciei, a scris pe pe pagina sa de Twitter: Lipsa de respect la care a fost supusă echipa noastră naţională în Islanda este inacceptabilă. Ministrul turc de externe Mevlut Cavuşoglu a caracterizat ca inacceptabil tratamentul primit de jucători la aeroport şi va trimite o notă oficială de protest autorităţilor islandeze, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel