EURO 2020. Bulgarul Dimităr Berbatov, despre suporterii rasiști

Suporterii rasişti nu trebuie să mai aibă vreodată acces pe stadioane, a declarat, pentru site-ul Betfair.com, fostul mare fotbalist bulgar Dimităr Berbatov, după incidentele de la meciul dintre naţionala ţării sale şi cea a Angliei, disputat luni la Sofia în preliminariile EURO 2020. 

'În fiecare ţară sunt mere stricate şi oameni răi, aşa s-a întâmplat pe stadionul nostru la meciul cu Anglia din această săptămână', a spus fostul atacant, care a jucat o mare parte a carierei sale în Anglia, la Tottenham, Manchester United şi Fulham.

'Au fost oameni care au venit acolo doar pentru provocări. Aceşti oameni nu merită să vină la meciuri şi să se uite la fotbal, iar după mine trebuie să primească interdicţie pe viaţă, nu doar în ce priveşte fotbalul, ci şi toate sporturile. Sper că guvernul bulgar îşi va face treaba şi va dicta interdicţie pe viaţă împotriva lor, ei nu merită să fie acolo şi ne-au făcut pe toţi de ruşine. Din cauza lor, vorbim doar despre incidentele rasiste şi nu despre fotbal, care a trecut pe planul doi şi nu ar trebui să fie aşa. Mi-e foarte ruşine că asemenea oameni pot face aşa ceva', a afirmat Berbatov.

'E o problemă şi în Anglia, Italia şi în toată lumea, aceşti oameni ar trebui suspendaţi pe viaţă. Trebuie să fim uniţi şi să luptăm împotriva acestei probleme, fiindcă este ceva inacceptabil', a adăugat Berbatov, care are 38 de ani. 'Nu pot accepta critica adusă Bulgariei în ansamblul ei, nu suntem rasişti', a mai spus cel care a fost de două ori campion al Angliei cu Manchester United. Berbatov are 48 de goluri în 78 de selecţii la naţionala Bulgariei, fiind cel mai bun marcator din istoria acesteia, la egalitate cu Hristo Bonev.

Anglia a învins luni cu scorul de 6-0 Bulgaria, meciul fiind marcat de scandările rasiste la adresa unor jucători englezi de culoare prezenţi pe gazon şi de saluturile naziste ale unora dintre suporterii bulgari. Partida de pe stadionul Vasil Levski din Sofia a fost întreruptă temporar de arbitrul croat, în baza protocolului în trei etape conceput de UEFA. Forul european a anunţat, de altfel, că a deschis o procedură disciplinară împotriva Bulgariei, pentru mai multe acuzaţii, între care comportament rasist şi aruncarea de obiecte din tribune. Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihailov, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea din 2005, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel