Eugen Teodorovici: "Prea mulţi angajaţi în sistemul public"

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat că există un număr mult prea mare de angajaţi în sistemul public, iar în privinţa noului şef ANAF se va lua o decizie în zilele următoare.

Teodorovici a susţinut, joi seara, la Antena 3, că ar fi fost ideal ca Legea salarizării în domeniul bugetar să cuprindă modificările realizate recent.

'Ar fi fost ideal, şi cu toţii ne-am fi dorit, ca Legea salarizării să cuprindă modificările de acum. Am văzut de mulţi ani multe acte normative pe care guvernele, de-a lungul timpului, au încercat să le emită în această zonă a salarizării. Au fost foarte multe astfel de situaţii de a repara pe ici pe colo, neajungând la niciun consens pentru toţi cei vizaţi, cei din sectorul public. (...) Subiecte precum salarizarea, Legea pensiilor, măsurile economice să nu mai fie pe agenda politică în România. Scopul nostru ar trebui să fie şi de o parte şi de alta acelaşi, că suntem la Putere, că suntem în Opoziţie. Trebuie să arătăm, uşor, uşor, că ne-am maturizat, iar dacă venim cu critici să venim şi cu soluţia, ca împreună să reglăm lucrurile', a menţionat ministrul Finanţelor.

Acesta a adăugat, totodată, că 'raportat la nevoile şi mărimea ţării noastre, este într-adevăr un număr mult prea mare (de angajaţi - n. r.) în sistemul public', apreciind că 'şi în Parlament există mult prea mulţi angajaţi la cele două Camere', iar 'administraţia este mult prea încărcată, la ora actuală'.

[citeste si]

O decizie referitoare la numirea noului şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) se va lua în următoarele zile, iar acesta trebuie să îndeplinească o serie de criterii de performanţă, a mai declarat Eugen Teodorovici.

'Este o discuţie privind schimbarea şefului ANAF. Sunt încă discuţiile în derulare. Indiferent cine vine în această poziţie, va trebui să aibă un contract clar de perfomanţă. În următoarele zile se va lua o decizie', a spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel