EXCLUSIV  EPISOD care ne-ar fi putut SALVA de pandemie. Vâlcu: A fost luat în batjocură. ACUM a venit decontul

Pandemia de coronavirus este fără precedent. Cu toate acestea, a fost un episod neluat în seamă de nimeni care ar fi putut acum să ne salveze.

Gripa tip A(H1N1) numită și gripa porcină a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Deși a fost o boală gripală ușoară și cu mortalitate relativ scăzută, de la declanșarea sa în aprilie 2009 și până în august 2010, pandemia a provocat între 150.000 și 575.000 de decese în lume.

Nu am învățat nimic din acea criză, iar acum pandemia ne-a lovit mult mai puternic. Jurnalistul Val Vâlcu a făcut un comentariu despre această situație.

"Traversăm o criză cum nu a mai văzut omenirea. De fapt, a avut un model în 2009, dar i-a dat cu piciorul. Atunci erau alte priorități. Exercițiul de incendiu a fost luat în batjocură, în râs și acum ne aflăm, în 2020, în ziua plății. A venit decontul", a zis Val Vâlcu.

"În 2013, am văzut un material elaborat de nemți pentru Parlamentul German prin care se arăta cum să se intervină într-o criză de acest gen. Bineînțeles că a rămas în sertare", a mai spus jurnalistul într-o emisiune la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel