Electroputere Craiova, salvată de Grampet. Producția de locomotive românești pentru export nu se oprește

Ziua de 1 Decembrie risca să fie una tristă pentru industria națională. Ultima hală funcțională a Uzinei Electroputere îşi va închide la 1 Decembrie porţile, după 70 de ani de activitate. Marca Electroputere nu "moare", chiar dacă halele fabricii din Craiova vor fi demolate pentru a face loc unui mall. Putem spune că Electroputere trăiește în continuare datorită grupului Grampet, care a salvat numele, expertiza și personalul cheie al uzinei.

Uzina, înființată în 1949, a fost vândută în 2007 unor investitori arabi, care au declarat pierderi de milioane de euro. Din informațiile de pe piață, terenul pe care se afla uzina este parcelat și va fi vândut pentru spații comerciale și de locuit. Cele 32 de hectare, cumpărate cu circa 2 milioane de euro, ar putea fi vândute cu peste 260 de euro metru pătrat. În 2007, înainte de privatizare, Uzina Electroputere avea patru divizii: locomotive, maşini rotative, transformatoare electrice și servicii generale.

Divizia de locomotive, preluată de Grampet, continuă producția

La finele lui 2012, grupul românesc de firme Grampet, care include operatorul de transport feroviar GFR, a preluat producătorul de locomotive Electroputere Craiova, dar și reparatorul de locomotive Reloc SA, cea mai importantă companie din zona reparațiilor și modernizării de locomotive din România, scrie clubferoviar.ro.

La doi ani de la preluarea afacerii, a apărut și prima locomotivă fabricată la Craiova de către Electroputere VFU – Reloc. Noua locotomotivă diesel de 1250 CP a fost realizată în parteneriat cu producătorul american Caterpillar, iar fabrica din Craiova a ajuns la o capacitate de trei locomotive pe lună, existând deja un precontract în Europa de Vest pentru opt unități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel