Efectul Remdesivir, la 24 de ore de la administrare. Medic: Chiar s-a văzut!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Municipal Caracal au primit câte 40 flacoane de Remdesivir. Primul pacient de la Slatina a fost o femeie, care se află în a doua zi de tratament. Dr. Marius Ionescu, şeful secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina, a observat primele efecte.

"Am şi introdus terapia cu Remdesivir la o pacientă. Astăzi este deja a doua zi. Exact cum scrie la cărţi îl vom administra timp de 5 zile, să vedem evoluţia. În principiu, se recomandă 5-10 zile. Avem nişte criterii pe care ne bazăm. Mai exact, trebuie să aibă saturaţia sub 94% fără oxigen suplimentar sau doar cu oxigen suplimentar, să aibă infiltrate pulmonare şi să nu necesite măsuri de terapie intensivă de genul ventilaţie mecanică, intubaj, mască de CPAP, BPAP sau ECMO. Pacienţii vor beneficia de Remdesivir. Să sperăm că vom mai putea aduce, în fazele precoce ale bolii, dar în momentul în care încep să desatureze, în formă de boală medie“, a spus dr. Marius Ionescu, şeful secţiei Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina, pentru Adevărul.

"Prima îmbunătăţire, în primele 24 ore după prima administrare"

"La pacienta pe care am iniţiat-o pe Remdesivir, am văzut o îmbunătăţire deja de astăzi. Adică, practic, prima îmbunătăţire o poţi vedea la primele 24 ore după prima administrare. Și chiar s-a văzut. Obosea aproape de leşin până la toaletă. Acum deja a fost prima oară la baie aproape nesusţinută. Cu uşoare ameţeli, cu o oboseală, normal, cu un pic de dispnee, dar s-a simţit vizibil mai bine astăzi. Şi o să vedem... Din 24 în 24 ore reevaluăm situaţia. Bineînţeles, cu analize de control, cu tot, ca să vedem cum evoluează clinic“, a mai declarat dr. Ionescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel