Efecte SURPRINZĂTOARE ale consumului zilnic de ciocolată. Ce se întâmplă în corpul tău după ce o consumi

Ciocolata are numeroase beneficii pentru sănătate / Foto: Pexels
Ciocolata are numeroase beneficii pentru sănătate / Foto: Pexels

Nu sunt mulți oameni pe această planetă cărora să le displace ciocolata. Fie că este vorba de înghețată, prăjituri, ciocolată caldă sau doar un baton, cei mai mulți dintre noi vom profita de ocazia de a mânca un desert cu faimosul ingredient.

Dar ce se întâmplă cu corpul nostru dacă mâncăm ciocolată în mod regulat? Nutriționista Courtney D'Angelo, autoare a cărții Go Wellness, vorbește despre efectele surprinzătoare ale consumului zilnic de ciocolată.

Este important să rețineți că nu toată ciocolata este creată la fel. Cacao în forma sa naturală este plină de antioxidanți și nutrienți sănătoși, motiv pentru care ciocolata neagră este adesea mai sănătoasă decât alte tipuri care vin cu adaos de zahăr.

Ți-ar putea îmbunătăți sănătatea inimii

S-a descoperit că ciocolata neagră poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii datorită antioxidanților săi puternici numiți flavonoide.

„Există antioxidanți în ciocolata neagră care pot crește circulația sângelui în inimă, pot reduce riscul de coagulare și chiar s-a dovedit că scad tensiunea arterială”, spune D’Angelo. Acestea fiind spuse, o relație sănătoasă cu ciocolata ar putea reduce riscurile de accident vascular cerebral și al bolilor de inimă.

Ciocolata te poate ajuta să reduci stresul

De parcă am avea nevoie de mai multe scuze pentru a mânca ciocolată, unele cercetări spun că aceasta îți poate îmbunătăți starea de spirit.

„Dacă te gândești bine, consumul de ciocolată aproape întotdeauna îți îmbunătățește starea de spirit, iar studiile arată că persoanele care mănâncă ciocolată au raportat că se simt mai puțin stresate”, spune D’Angelo. „Cercetătorii cred că acest lucru se datorează modului în care ciocolata poate avea un impact pozitiv asupra sănătății inimii, deoarece stresul este un factor de risc al bolilor cardiovasculare”.

Cu toate acestea, este important să fii conștient nu numai de câtă ciocolată mănânci, ci și de calitatea acesteia. Dietele mai bogate în zaharuri adăugate conduc la mai multe cazuri de anxietate și depresie, ceea ce înseamnă că consumul de ciocolată cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi ciocolata neagră, poate fi o opțiune mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel