Edi Iordănescu, mesaj despre convocările la naţională: Riscăm să lăsăm un talent pe afară? Posibil, dar îmi asum și asta

Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

În plin scandal legat de neconvocarea lui Ianis Hagi la naţională, Edi Iordănescu a venit cu un mesaj cel puţin ciudat. 

„Primim cu entuziasm acest început de campanie, cu energie bună, cu încredere, cu speranță, dar aceste lucruri nu sunt suficiente. Trebuie să fim concentrați, atenți la fiecare detaliu. Vom avea în față un adversar care va pune mult suflet în joc. Chiar am văzut lucruri bune la Andorra. Există presiune mare în jurul naționalei. Trebuie să gestionăm aceste lucruri în favoarea noastră și mâine să aducem trei puncte.

Nu pot comenta despre jucători care nu sunt aici cu noi, cu tot respectul pentru fiecare dintre nume, focusul este pentru joc. Ar fi lipsă de respect din partea mea, pentru fotbaliștii mei, ca eu să vorbesc despre jucători care nu sunt aici. Responsabilitatea este a mea, decizia este a mea. Vom analiza jocurile, mă voi apleca și eu mai mult pe ce s-a discutat, dacă voi simți nevoia de clarificări suplimentare, le voi face.

Noi avem această calitate să creăm foarte multă presiune artificială, nu îi face bine echipei naționale, dar îmi asum tot pachetul. Decizia este a mea pentru că responsabilitatea este doar a mea, eu hotărăsc. Fiecare e liber să spună ce dorește. (n.r. despre jucătorii care au refuzat recent convocări la echipele de tineret și juniori) E vorba de un context mai larg, cu jucători tineri care nu au treabă neapărat cu prima reprezentativă.

"Riscăm să lăsăm vreun talent pe afară? Posibil, dar îmi asum!"

Peste 90% din jucătorii convocați acum îi cam regășiți în ultima perioadă, ne dorim să construim un anumit nucleu, campania este scurtă. Riscăm să lăsăm un talent pe afară? Posibil, dar îmi asum și asta. Nu se va mai intra atât de ușor, îmi doresc omogenitate, îmi doresc stare de spirit, mentalitate, iar aceste lucruri nu le putem face dacă schimbăm mult de la o acțiune la alta.

Mi-am asumat decizii cu care chiar nu am fost confortabil, dar erau necesare și mi le-am asumat. Din păcate, un lanț al nefericirii cu această poziție (n.r. cea de fundaș stânga). Dar este o campanie a calificării și nu a scuzelor. Sunt aici să găsesc soluții. Încercăm să analizăm din toate unghiurile și mâine să facem alegerea cea mai bună.

Nu mi s-a părut firesc ca acel regulament să apară în spațiul public, e la Mogoșoaia de un an de zile, e un regulament al bunului simț. Nu mi s-a părut normal să fie interpretat în atâtea feluri. Am simțit că ni s-a luat din intimitate. Lucrurile astea rămân în cercul nostru și niciodată spre exterior.

Cu siguranță că mai pot apărea schimbări. Dar e clar că regulile vor rămâne aceleași. Fiți siguri că am fost extrem de conștient când am luat acele decizii, că va veni un val de reacții… Mi le-am asumat.

Dacă nu va fi la Euro, nu voi mai fi eu antrenorul echipei naționale a României, pentru că așa zice contractul, pentru că mi-am asumat.

Vom avea de tras mâine destul de mult. Andorra este o echipă cu inimă mare, care știe să sufere, care se sacrifică, care au produs rezultate care nouă ne-au atras atenția. Mă gândesc la cel mai recent rezultat, cu Austria, 1-0, joc pierdut în minutul 88. Mă gândesc la un meci pierdut în Ungaria, 2-1, în perioada în care Ungaria făcea ravagii, ca să zic așa. Trebuie să arătăm mâine că ce am vorbit putem pune și în practică.

E o campanie scurtă, se lungește doar pe 9 luni. Nu sunt de acord cu cei care spun că este o grupă accesibilă. Referitor la planul tactic, cu siguranță că avem capacitatea să aducem elemente noi de la un joc la altul. Ne trebuiesc 3 puncte mâine, ca să ne gândim la 6 puncte după Belarus.

(n.r. despre posibilitatea ca naționala Belarusului să fie exclusă de către UEFA) Am cădea într-o capcană dacă ne-am gândi la lucrul ăsta, trebuie să ne gândim la meciul de mâine.

(n.r. legat de critici) Aș fi fost supărat dacă eram la prima experiență de genul ăsta. Zâmbetul o să vină la final. Vă promit că o să vă ofer un zâmbet larg când o să reușim să calificăm echipa.

Mentalitate, orgoliu, suntem români și avem o datorie față de suporterii noștri, mare”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă susținută în Andorra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel