Ești obosit și moțăi ziua? Doctorul lui Oprah Winfrey îți arată ce să faci

Dr. Michael Breus, cunoscutul specialist în somn care are grijă ca prezentatoare miliardară Oprah Winfrey să doarmă foarte bine a dezvăluit tertipuri la care pot să apeleze cei care sunt obosiți sau cărora le e greu să adoarmă.

Într-un interviu exclusiv acordat FEMAIL, specialistul în somn al celebrei prezentatoare americane Oprah Winfrey, Dr Michael Breus, a arătat că există câteva tertipuri la care pot apela cei care n-au dormit suficient și, drept urmare, când trebuie să se dea jos din pat dimineață au probleme.

Iată două dintre cele mai eficiente metode de trezire:

Încercați „cafeaua de trezire"! V-ați trezit prea devreme, nu v-ați odihnit suficient și nu vi se limpezește mintea? Beți pe nerăsuflate o ceașcă de cafea cu trei cuburi de gheață în ea, apoi băgați-vă în pat și mai dormiți 25 de minute. În timpul acesta, cafeina va bloca factorii care induc somnolența și, după 25 de minute, vă veți simți revigorat. 

Ieșiți la lumina soarelui. Încercați să ieșiți și să stați la lumina soarelui câte 15 minune în fiecare dimineață. Lumina puternică va încetini producția de melatonină, un hormon al somnului.

Cum să adormim și să dormim mai bine

Celebrul medic are și tertipuri pentru cei care vor să adoarmă rapid și să aibă mintea odihnită când se vor trezi a doua zi.

- Numărătoarea inversă. Seamănă că număratul oilor, dar nu e tocmai așa. Dr. Breus spune că trebuie să numărăm de la 300 spre 0, dar din 3 în 3. Adică 300, 297, 294, 291.... și tot așa.

„Este atât de complicat încât nu te mai poți gândi la nimic altceva, dar în acelați timp e atât de plictisitor încât o să adormi repede", spune acesta.

- Bea un ceai de banane. „Ia o jumătate decojită de banană, pune-o la fiert pentru 4 minute și bea ceaiul rezultat. Apa va fi bogată în magneziu, care este foarte bun calmant, iar ceaiul este un înlocuitor excelent pentru cel de mușețel cu care ne-am obișnuit", a mai arătat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel