EXCLUSIV  Dumitru Lupuleasa: Studiile au dovedit. Beneficii pentru pacienții cu COVID-19

Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ
Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ

Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, a explicat în exclusivitate la DC NEWS şi DC MEDICAL, care sunt beneficiile DOVEDITE ale unor medicamente în lupta cu COVID-19. 

"Este foarte adevărat că la începutul pandemiei a apărut o ştire legată de faptul că o serie de medicamente antiinflamatoare, dar şi alte categorii, ar putea să înrăutăţească starea de sănătate a pacienţilor cu COVID-19. După câteva zile, însă, după ce OMS a avut o ieşire, au apărut o serie de studii care au infirmat această ştire iniţială şi s-a dovedit că utilizarea de antiinflamatoare s-a dovedit a fi utilă. Au fost studii din diverse zone, unul din SUA, unul din Israel, unul din Anglia şi unul din Coreea de Sud, în care se arată că utilizarea ibuprofenului este sigură şi aduce chiar beneficii în cazul pacienţilor COVID-19, în sensul în care pentru cefalee şi pentru febră poate fi utilizat în siguranţă. 

Un studiu din Danemarca face paralela între cei care au luat acest medicament şi cei care nu. Rata de internare e cam aceeaşi, dar mortalitatea e mai ridicată la cei care nu au utilizat antiinflamatorul", a declarat Dumitru Lupuleasa. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel