EXCLUSIV  Drama cu Silimarina. Dr Teodor Bădescu: Cum se folosește corect

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre tratamentul cu Silimarină.

Steatoza și steatohepatita nonalcoolică sunt cele mai frecvente boli cronice ale ficatului în țările dezvoltate, afectând până la 20-40% din populația generală. Importanța și severitatea acestor boli este dată de riscul de progresie spre ciroză și insuficiență hepatică, dar și de riscul de cancer hepatic (hepatocarcinom), cancer colorectal și cancer mamar. 

”Ce te faci dacă pacientul nu are nici sindrom metabolic, este foarte slab și totuși dezvoltă o steatohepatită? Acești pacienți trebuie urmpăriți activ, la șase luni. La SANADOR existaă un centru pentru boli hepatice unde pacienții pot fi monitorizați cu atenție, analizați și știi despre evoluția bolii respective. Ca tratament, nu-s mari progrese. Nu sunt medicamente spectaculoase. Eu folosesc din plin Silimarina”, a spus Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, la DC News.

Drama cu Silimarina este că unii o autoadministrează fără să meargă la medic, fără nicio verificare la un centru de diagnostic.

”Este o mare greșeală. Aceste suplimente au efectul lor, dar este un efect destul de redus. Nu este unul decisiv”, a subliniat Dr Teodor Bădescu.

Așadar, Silimarina se folosește corect doar dacă este recomandată de medic.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII:

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat că „mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism”.

”În ziua de azi e și oboseala intelectuală, acest efort susținut. Este o axă despre care se discută foarte mult, e o chestie destul de recentă: axa creier - intestin - ficat. Sunt toate legate între ele. Mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism. Nu numai asupra unor organe. Ficatul este unul dintre acestea”, a spus specialistul în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

”Ficatul este cel care metabolizează toți compușii care trec prin organism, în special compușii toxici, el detoxifică organismul. Medicamentele - cam 70 la sută - se metabolizează hepatic. Cele mai multe trec pe la ficat”, a mai explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel