Planurile de dezvoltare pentru anul viitor ale omului de afaceri Dragoş Petrescu prevăd investiţii de peste 1,5 milioane de euro în deschiderea a cinci restaurante. Dintre acestea, două vor fi berării Hanul Berarilor, două restaurante City Grill şi unul Buongiorno. Pe lângă acestea, Petrescu intenţionează să acorde şi cinci francize BackWerk.
“Da, am avut un an senzaţional. Niciodată nu am crezut că o să mă pot dezvolta atât de bine şi că se pot face bani în plină criză economică. 2010 mi-a permis să mă dezvolt şi 2011 va aduce cele mai multe deschideri dintr-un singur an din istoria City Grill”, povesteşte Dragoş Petrescu. Cum Centrul Istoric şi Caru cu Bere nu mai pot fi mult dezvoltate, Dragoş Petrescu a decis să mizeze pe dezvoltarea conceptului. Hanul Berarilor, inventat de Petrescu anul trecut, când a închiriat Casa Soare. Berăria-eveniment devine aşadar centrul de greutate a dezvoltării afacerilor lui Petrescu în continuare. “Dansuri, concerte, hore, taraf, metri de bere, gălăgie”, îşi sintetizează Dragoş Petrescu noua filosofie de business pentru acest segment, “trebuie să vezi ce vor oamenii şi asta să le dai”. Totul a pornit pentru Dragoş Petrescu de la Caru’ cu Bere şi, ulterior, Hanul Berarilor: “Experienţa extraordinară cu aceste două restaurante m-a convins să mă extind cât de mult pot pe acest segment, un segment unde nota de plată e mult mai mare decât la un restaurant obişnuit, unde oamenii stau mai mult, unde se fac petreceri şi aşa mai departe”. Nota de plată în berăriile lui Petrescu trece de 20 de euro pentru 2,5 persoane, în timp ce la restaurantele City Grill sau Trattoria Buongiorno este undeva la 15 euro.
Citiţi mai multe despre afacerile din Centrul Vechi al Capitalei pe www.businessmagazin.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu