Dragnea-Tudose, conflict. Florin Iordache, detalii despre reacția în PSD

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache a declarat, marţi, că "discuţiile" între preşedintele partidului şi premier trebuie finalizate cât mai repede, menţionând că orice decizie privind remanierea Guvernului se va lua în CExN şi că partidul rămâne unit. 

"Partidul face ce a făcut şi până acum, rămâne unit. Chiar dacă sunt discuţii între preşedinte şi prim-ministru, din punctul meu de vedere, aceste discuţii trebuie cât mai repede finalizate, tranşate, închise în aşa fel încât obiectivul nostru este acela de punere în aplicare a programului de guvernare", a afirmat Florin Iordache, menţionând că "aşa-zisul conflict" trebuie să fie finalizat. 

Întrebat în legătură cu anunţul premierului privind o remaniere, Iordache a răspuns: "Premierul nu a făcut nişte anunţuri explicite, am văzut şi eu interviul premierului. Fără îndoială, la fiecare dintre nume va veni cu o explicaţie. Şi eu aştept din partea premierului, dacă are observaţii la unul sau altul dintre miniştri. Şi decizia va fi luată, fără îndoială, într-un CExN". 

În legătură cu o eventuală decizie de remaniere a miniştrilor cu probleme penale, Iordache a susţinut ideea prezumţiei de nevinovăţie. 

"Prezumţia de nevinovăţie aţi auzit-o enunţată şi la comisia noastră. Hai să vedem acel anunţ materializat într-o solicitare din partea premierului şi apoi discutăm. Nu cred că putem elimina pe cineva numai că există o anumită suspiciune. Dacă noi facem Guvernul pe suspiciuni este foarte grav", a adăugat deputatul PSD. 

El a afirmat că orice decizie de remaniere se va lua în PSD. 

"Partidul, organizatoric, este condus de un preşedinte (...). Orice decizie trebuie luată într-un cadru de partid. Chiar şi propunerea de prim-ministru a venit tot într-un cadru de partid, cu o conducere a preşedintelui. Observaţiile pe care premierul le-a făcut pot fi foarte bine discutate într-un cadru instituţional şi tot într-un cadru instituţional se ia decizia. Nu discutăm pe surse, pe zvonuri", a adăugat Iordache, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel