EXCLUSIV  Dr. Streinu Cercel, despre prevenirea a cel puțin DOUĂ CANCERE, prin VACCIN. ”Avem probleme mari, să nu uităm”

Medicul Adrian Streinu Cercel a vorbit despre tipurile de cancer care ne amenință și care pot fi prevenite prin vaccin, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului HEALTH ROMÂNIA 2021.

Vezi și: Putem învinge CANCERUL? Dr. Mircea Dediu, SANADOR: Tehnologie de ultimă oră!

Medicul Adrian Streinu - Cercel a fost întrebat de Val Vâlcu despre compensația vaccinurilor și când vor putea fi acestea compensate pe tot parcursul vieții și cum pot fi prevenite infecțiile sau chiar cancerul prin vaccinare.

"Din informațiile pe care le dețin acum, se lucrează la o strategie a vaccinului la nivelul Ministerului Sănătății. Este un proiect care a fost lansat prin fonduri norvegiene și care este în desfășurare. El a fost amânat din cauza pandemiei, dat este reluat și are termen până în martie 2022 să se vină în fața națiunii cu strategia vaccinării, unde evident că sunt luate în calcul toate categoriile.

Pe de-o parte persoanele sănătoase care să beneficieze de vaccinare astfel încât să facem prevenirea bolilor prevenibile prin vaccinare și pe de altă parte, să asistăm persoanele care sunt cu comorbidități, în așa fel încât să nu fie expuse unor boli cu potențial letal.

Exemple clasice există deja și ne uităm doar la vaccinare anti-gripală, care este asigurată prin fonduri de la Ministerul Sănătății pentru o serie de persoane cu riscuri, persoane cu diabet, obeze, femeia gravidă, etc. Deci elemente avem!

Adrian Gheorghe, președinte CNAS: ”Mă îngrijorează”. ASPECT despre care NU se vorbește

"Avem cel puțin două cancere care sunt de luat în considerare"

Ne propunem să facem prevenirea unor cancere. Avem cel puțin două cancere care sunt de luat în considerare. Pentru primul, respectiv cancerul hepatic, România vaccinează nou-născutul încă din 1996, ceea ce este un lucru foarte bun.

Pe de altă parte, este vorba despre relansarea vaccinării împotriva HPV, virusul care se face responsabil pentru apariția cancerului de col uterin. Aici, deși apare o metodologie de lucru prin care părinții pot solicita vaccinarea, nu știu de ce nu are de nu ajung de la DSP-uri la Ministerul Sănătății, unde ele ar trebui contabilizate, adunate și comandate dozele necesare.

Mă aștept ca odată cu această strategie, lucrurile să se rezolve. Să nu uităm că avem probleme mari, cum sunt rujeola, rubeola...", a declarat Adrian Streinu - Cercel, președinte Comisia pentru sănătate din Senatul României, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului HEALTH ROMÂNIA 2021.

 

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel