Dr. Octavian Jurma: "Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători". Cu o condiție

Dr. Octavian Jurma: "Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători". Cu o condiție / Foto: Pixabay
Dr. Octavian Jurma: "Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători". Cu o condiție / Foto: Pixabay

Medicul Octavian Jurma susține că majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, cu o condiție.

Medicul Octavian Jurma susține că, dacă trendul actual de scădere a cazurilor de Covid se menține constant, înainte de sărbători majoritatea județelor vor ajunge la incidențe de sub 3 la mie, transmite Mediafax.

Specialistul atrage atenția că prognoza în această perioadă este puternic influențată de măsurile luate și conformarea populației cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4.

„Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători daca trendul actual se menține constant”, a scris medicul pe Facebook.

Jurma, despre acțiunile care pot duce la platouri


Acesta spune că deschiderea școlilor în format fizic la o incidență mare, de peste 3 la mie, lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic, toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte.

„Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni.”, a mai scris Octavian Jurma pe rețeaua de socializare.

Rafila: Imunitate de 75-80% dacă până la sfârșitul lui 2021 se vaccinează încă 3 milioane de români

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că dacă până la sfârșitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%, ceea ce ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum, relatează Mediafax.

„Dacă reușim să vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, valurile viitoare ale pandemiei vor fi cu totul diferite față de acest val. Nu vor mai fi așa multe cazuri grave, spitalele vor avea capacitate să trateze pacienții, vor fi suficiente medicamente, bineînțeles dacă se vor achiziționa, și nu ne vom mai confrunta cu pericolul opririi vieții sociale și economice și mai ales cu pericolul opririi școlilor, care ne afectează pe toți și mai ales pe copiii noștri”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Marius Tucă Show de la Aleph News. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel