Rafila: Imunitate de 75-80% dacă până la sfârșitul lui 2021 se vaccinează încă 3 milioane de români

Rafila arată luminița de la capătul tunelului: Imunitate de 75-80% dacă până la sfârșitul lui 2021 se vaccinează încă 3 milioane de români / Foto: Pixabay
Rafila arată luminița de la capătul tunelului: Imunitate de 75-80% dacă până la sfârșitul lui 2021 se vaccinează încă 3 milioane de români / Foto: Pixabay

Alexandru Rafila a spus când ar putea România să aibă imunitate colectivă împotriva coronavirusului.

Profesorul Alexandru Rafila susține că dacă până la sfârșitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%, ceea ce ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum, relatează Mediafax.

„Dacă reușim să vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, valurile viitoare ale pandemiei vor fi cu totul diferite față de acest val. Nu vor mai fi așa multe cazuri grave, spitalele vor avea capacitate să trateze pacienții, vor fi suficiente medicamente, bineînțeles dacă se vor achiziționa, și nu ne vom mai confrunta cu pericolul opririi vieții sociale și economice și mai ales cu pericolul opririi școlilor, care ne afectează pe toți și mai ales pe copiii noștri”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Marius Tucă Show de la Aleph News.

Rafila: Vom avea o imunitate în jur de 75-80% din populația României



Acesta spune că oamenii trebuie convinși prin dialog, prin responsabilizare „care ține de protecția propriei persoane și de dorința de a reveni la viața normală”, nu prin constrângere.

„3 milioane de persoane vaccinate suplimentar față de cele 7 milioane care sunt în momentul de față aduc undeva la vreo 10 milioane, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, eu cred că sunt cam 8 milioane, sigur sunt și situații în care oamenii au fost vaccinați și au trecut prin boală. Dacă se vaccinează 10 milioane de oameni probabil că o să avem o imunitate în jur de 75-80% din populația României”, a mai declarat, la Aleph News, Alexandru Rafila.

Acesta a spus că acest număr se poate atinge dacă până la sfârșitul anului ar fi 50.000 de persoane care se vaccinează zilnic.

Alexandru Rafila: În România nu s-a explicat ce este certificatul verde și că NU presupune exclusiv vaccinarea

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri și că în România s-au făcut greşeli de comunicare în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu s-a explicat ce este acest document şi că nu presupune exclusiv vaccinarea.

Rafila a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, după o întâlnire a reprezentanţilor Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Vezi AICI declarația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel