Dr. Beatrice Mahler, alarmă în valul 4: Morga de la Marius Nasta, plină. Se caută un congelator de închiriat

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, trage un semnal de alarmă privind gravitatea valului 4 al pandemiei. Aceasta spune că morga institutului este plină deja şi că se caută congelatoare mobile de închiriat. 

"În acest moment avem mari probleme cu eliberarea paturilor de la ATI, cu găsirea locurilor pentru cei care vin în stare gravă. Asta şi pentru că nu avem suficienţi angajaţi", a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Reuters. Aceasta a spus şi că morga institutului este plină, şi că se caută un congelator mobil pentru închiriere. 

Şi angajaţii de la Marius Nasta sunt resemnaţi cu faptul că nu pot ajuta pe toată lumea. 

"Sunt speriată pentru că nu ştiu cât de mult putem fi de ajutor, dacă suntem aşa puţini. Probabil că nu va fi suficient loc pentru câţi oameni se vor îmbolnăvi", a declarat şi Anita Timofte, asistentă şefă la ATI în Marius Nasta.  

Români la ATI după ce au refuzat vaccinarea 

 

În vârstă de 55 ani, Roxana Pascu s-a crezut suficient de sănătoasă pentru a rezista virusului, aşa că a refuzat vaccinarea. Acum, femeia este internată la ATI. 

"Credeam că dacă am trecut de primele trei valuri fără să mă infectez, mai trec şi de al patrulea fără să mă vaccinez", a explicat Pascu pentru sursa citată, cu voce slăbită. 

În timp ce 72 % din populaţia UE s-a vaccinat deja anti-COVID-19, România are o rată de vaccinare de doar 34%, ţara luptându-se cu lipsa de încredere în instituţiile statului, campaniile de dezinformare, infrastructura rurală precară, dar şi o educaţie scăzută în ceea ce priveşte vaccinarea. 

Roxana Pascu a afirmat că "100 % intenţionez să mă vaccinez". 

Cîţu anunţă restricţii doar pentru nevaccinaţi 

 

”Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai zis Florin Cîțu la dezbaterea ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel