EXCLUSIV  Dr Adriana Camuescu: Intoleranța sau alergie la gluten, cum faci diferența. Când și cum faci dietă fără gluten

Se spune că jumătate din populație ar putea avea intoleranță la gluten, dar în realitate în multe cazuri ar putea fi de alergie sau, și mai rău, o problemă medicală închipuită, a avertizat dr Adrian Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, în EXCLUSIVITATE la DC News și DC Medical.

Intoleranța la gluten pare a fi „boala secolului", deși mulți dintre cei care adoptă diete restrictive nu au așa ceva. Dr Adrian Camuescu spune că pentru ști exact dacă ai boala celiacă sau nu, trebuie să mergi la doctor.

„Nu știu dacă chiar atâția au, probabil că mulți își imaginează că au boala. Intoleranța la gluten, boala celiacă, este o boală care poate fi diagnosticată, nu neapărat foarte ușor pentru că certificarea ei necesită și biopsie intestinală. Dar, la fel ca la alergii, se pornește de la niște semne, sunt teste specifice de sânge și lucrurile se fac foarte științific, iarăși pornind de la simptome... CITEȘTE TOT ARTICOLUL AICI >>


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23