Dormi prea mult? Ai risc crescut pentru boli extrem de periculoase

Noi cercetări arată că atât somnul insuficient cât și excesul de somn pot crește foarte mult riscul de apariție a unor boli foarte grave, care duc la deces prematur. Iată cât trebuie să doară un adult ca să fie benefic pentru sănătatea sa

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat că o treime din populația Statelor Unite nu doarme suficient. De asemenea, CDC avertizează că privarea de somn ridică riscul unor diverse afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea și depresia.

Dar, potrivit unui nou studiu, publicat pe 5 decembrie European Heart Journal, dormitul prea mult poate afecta sănătatea la fel de negativ ca și somnul prea puțin.

Chuangshi Wang, doctorand la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, și la Peking Union Medical College de la Academia Chineză de Științe Medicale din China, este autorul principal al noii lucrări.

Consecințele a prea mult somn asupra sănătății

Wang și colegii săi au examinat obiceiurile de dormit pentru mai mult de 116.000 de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 70 de ani, care sunt înscrise în studiul PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology).

În total, 4.381 de persoane au decedat și 4.365 de persoane au avut un atac de cord sau un accident vascular cerebral în timpul perioadei de urmărire de 8 ani a studiului PURE.

Pe baza acestor informații, cercetătorii au stabilit exact câte ore de somn trebuie să ai pe noapte ca să nu ți se întâmple și ține una ca asta. Detalii pe DC MEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel