Doar 15 minute de igienă mentală îți pot schimba ziua. Cum să îți redobândești echilibrul

Sursă foto: Pexels (Khoa Võ)
Sursă foto: Pexels (Khoa Võ)

Oricine poate simți oboseală, mai ales după perioade stresante. Unele studii spun că 15 minute de deconectare pot readuce echilibrul. 

Ne spălăm dinții de două ori pe zi pentru a preveni acumularea plăcii și consultăm regulat un dentist pentru întreținere suplimentară. Așa se întreține igiena dentară în mod regulat. Dar cât de des practicăm igiena mentală?

Indiferent dacă avem o îngrijorare specifică sau doar încercăm să petrecem puțin mai bine ziua, aproximativ 15 minute de reconectare cu sinele în fiecare dimineață pentru a menține sănătatea mintală este ceva de care toată lumea ar putea beneficia, a spus Broderick Sawyer, psiholog clinician din Louisville, Kentucky.

„Acesta este echivalentul pentru sănătatea mintală a periajului pe dinți”, a spus el.

Nivelurile crescute de cortizol, determinate de stres, pot afecta calitatea vieții

Igiena vine sub forma scăderii nivelului de cortizol, principalul hormon de stres. O practică zilnică pentru ameliorarea stresului nu numai că ne face să ne simțim mai bine, ba chiar studiile sugerează că ar putea îmbunătăți starea mentală mai târziu în viață.

Nivelurile crescute de cortizol poate duce la o serie de complicații pentru sănătatea fizică, conform cercetărilor din 2020. Și un studiu din 2016 a constatat că s-a demonstrat că reglarea emoțională îmbunătățește rezistența sănătății la vârsta înaintată.

Sawyer a elaborat împreună o metodă pentru igiena sănătății mintale. El a explicat de ce ar trebui să facă parte din rutină. 

15 minute de relaxare integrate în rutina de dimineață pot îmbunătăți ziua

Doar 15 minute dimineața pentru relaxare sună doar ca un alt obstacol pe lista de lucruri de făcut. Cu toate acestea, această activitate va face restul listei mai ușor de parcurs, a spus Sawyer.

”Nu este vorba că nu avem timp, există timp pentru o mulțime de lucruri. Dacă într-adevăr putem practica mindfulness pe tot parcursul zilei, atunci sănătatea noastră mintală ar avea alocată mai puțină energie și stres”, a adăugat Sawyer. 

A-ți face timp pentru a-ți reseta spațiul mental încă de la început înseamnă că factorii de stres ai zilei nu se adună peste un sistem deja copleșit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel