Din ce țară spune Mircea Badea că provine atunci când este întrebat de o persoană în străinătate

Mircea Badea
Mircea Badea

The Guardian a spus că România ”o blochează pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Pachetului European”.

Mai mult decât atât, The Guardian a relatat că Laura Codruţa Kovesi şi-a câştigat reputaţia de a fi un ”ţar al anticorupţiei" în România pentru încercările sale îndrăzneţe de a înlătura corupţia în unul dintre cele mai corupte state UE.

În acest context, Mircea Badea a vorbit despre ideile false care circulă despre România atunci când străinii aud de țara noastră, cum ar fi că suntem în topul celor mai corupte state. Din acest motiv, realizatorul TV nu mai spune că este din România atunci când se află în străinătate, fiind întrebat din ce țară provine.

Rusia sau Japonia

"Acest articol face PR pentru Kovesi și nu contenește să spună că România are corupție generalizată. Putem fi mândri de treaba asta. Ne și dorim cumva... Nu vă doriți treaba asta? Când ești în străinătate și spui că ești din România, sunt anumite clișee presupunând că persoana cu care discuți a auzit de țara noastră. Șansele sunt foarte mari ca percepția lui imediată să pice pe câteva clișee: cerșetorie, hoție, corupție.

La un moment dat, extenuat fiind de întrebarea: din ce țară sunteți?... am zis că sunt din Rusia până când vânzătoarea de pe Champs Elysees era rusoaică și a început să-mi vorbească în rusă. S-a terminat.... vă dați seama. Ideea este că europenii nu au nicio problemă cu rușii, de aceea am zis că sunt din Rusia. Nu au reflexele noastre. La un moment dat, am început să zic că sunt din Japonia astfel încât interlocutorul să înțeleagă că am răspuns cu umor și nu am chef să-i zic de unde sunt și cu asta basta", a povestit Mircea Badea.

VEZI ȘI: Astrologul Burculeț, live la DCNews. Trimite-i întrebările aici

Zodia salvată de la o tragedie. ACUM are o șansă mare să...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel