Dietă longevitate. Trăiți mai mult! Ce nu trebuie să mâncați

femeie
femeie

Toată lumea vrea să trăiască mult, dar să fie și sănătoasă. Cum este posibil acest lucru?

Dieta săracă în proteine poate fi cheia longevității și îmbătrânirii sănătoase a creierului potrivit unui nou studiu. Cercetarea arată pentru prima dată că dietele cu conținut scăzut de proteine și conținut ridicat de carbohidrați au beneficii de protecție similare pentru creier precum restricțiile calorice.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au constatat îmbunătățiri în sănătatea generală, și în special în sănătatea creierului șoarecilor pe care i-au testat în laborator, după un regim alimentar sărac în proteine. Au mai observat îmbunătățirea procesului de învățare și memorie.

Regimurile cu conținut scăzut de proteine și conținut ridicat de carbohidrați nu sunt în niciun caz o nouă modă. Pentru a evalua beneficiile creierului în urma dietei, cercetătorii s-au concentrat pe hipocamp, regiunea creierului responsabilă de învățare și memorie.

Învățarea și memoria au fost evaluate printr-o serie de teste de conștientizare spațială și de memorie, cercetătorii observând îmbunătățiri modeste la șoarecii masculi și la femele, atât la cei tineri, cât și la cei în vârstă.

Citiți continuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel