Diabet. Tudor Ciuhodaru: Veste bună! De acum...

Foto Facebook / Tudor Ciuhodaru
Foto Facebook / Tudor Ciuhodaru

Copiii cu diabet vor avea o șansă la o viață normală.

„Adoptat. O veste bună pentru toţi copiii ce suferă de diabet. De acum vor beneficia gratuit de cel mai bun tratament. De acum vor avea şansă la o viaţă normală. Prin noua încadrare legislativă vor putea beneficia de un program special de tratament. Concret în cadrul programului național pentru diabetul zaharat am inițiat pentru prima dată în România un program destinat tratamentului juvenil.

Acesta prevede ca toți copiii cu această boală să beneficieze gratuit de:

1. senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei;
2. pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare a glicemiei.
Prin introducerea în programul de tratament al diabetului a acestor 2 lucruri esențiale vreau să eliminăm miile de înțepături și suferinţa copiilor şi tinerilor care suferă de diabet.

Rețineți:

1. 4.500 de înţepături în fiecare an - atâtea suportă un copil cu diabet tip 1.

2. Printr-o nouă încadrare legislativă am reușit tot în acest mandat ca toţi copiii care suferă de diabet zaharat insulino-dependent să fie protejați. Concret a fost eliminat criteriul vărstei pentru a beneficia de însoţitor şi sunt şi alte avantaje pentru aceşti copii şi familiile acestora:
(1) Toţi copiii şi adolescenţii cu diabet zaharat insulino-dependent vor beneficia de însoţitor până la 18 ani. Până acum acest drept era limitat pe criteriul vârstei, doar până la 7 ani, ca şi cum un copil de 8 ani ar putea să-şi controleze singur glicemia sau să-şi calculeze singur mâncarea.
(2) Toţi copiii care suferă de această afecţiune vor primi până la împlinirea vârstei de 18 ani „o alocaţie lunară de 200 de lei la care se adaugă la celelalte drepturi prevăzute de lege".
(3) O altă veste bună este faptul că valabilitatea certificatului de încadrare în grad de handicap va creşte la 2 ani, până acum fiind valabil doar 6 sau 12 luni.

3. Prin programul naţional pentru diabet zaharat sunt trataţi aproximativ 830.000 de pacienţi.

4. Peste 3.000 din aceștia sunt copiii insulinodependenți cărora li se adaugă alți 239.660 pacienți tratați cu insulină.
Urmează gratuitatea pentru toate consultaţiile şi tratamentele stomatologice ale copiilor, aşa cum prevede #legea Ciuhodaru.

Sănătatea se tratează cu măsuri concrete!!!”, a transmis luni, 24 septembrie, Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel