EXCLUSIV  Întrebarea la care Timmermans n-a răspuns. Frunzulică, informație șocantă înainte de discursul lui Dăncilă

Deputatul european PSD Doru-Claudian Frunzulică a făcut unele precizări legate de recentele declarații din Comisia LIBE a Parlamentului European, în care au fost prezentate puncte de vedere critice la adresa țării noastre.  

Eurodeputatul a declarat pentru DCNews că acele puncte de vedere prezentate în PE sunt doar declarații politice, care se pot înscrie doar într-o campanie electorală pentru viitoarele alegeri europarlamentare, fără a fi legate în mod real de situația din România:

”Ieri seară, în Comisia LIBE a Parlamentului European, s-a discutat referitor la situația statului de drept în România la care a participat și prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans. Am fost acolo, iar tot ceea ce se spune referitor la situația statului de drept în România, la aceea ce se întâmplă în țara noastră, este un joc politic al Partidului Popularilor Europeni, care vrea să echilibreze situația cu problema pe care o are Ungaria și votul care s-a dat în Parlamentul European privind activarea articolului 7 în cazul Ungariei, respectiv suspendarea dreptului lor de vot în Consiliul European. Sigur că este doar un mesaj politic al PE, pentru că acest lucru trebuie votat în unanimitate, lucru foarte greu de realizat. Pur și simplu, popularii vor să balanseze situația și au găsit o țară, în cazul acesta, țara noastră, România - condusă de social democrați. Pentru că trebuie spus foarte clar: campania electorală pentru viitoarele alegeri europarlamentare, din mai 2019, a început, iar interesul popularilor europeni în alianță cu consevatorii este să scadă scorul electoral al partidelor social democrate din țările Uniunii Europene, pentru că, după cum se știe, domnul Weber, liderul grupului PPE, dorește să ajungă viitorul președinte al Comisiei Europene. După cum se știe, Angela Merkel și-a exprimat deja sprijinul pentru această candidatură”, ne-a precizat Doru Frunzulică.

Întrebările fără răspuns din partea eurodeputaților

Eurodeputatul Doru Frunzulică suține că în ceea ce privește acțiunea de protest din 10 august 2018 trebuie ca instituțiile statului român să fie lăsate să se pronunțe în ceea ce privește eventualitatea unei vinovății:

Este o mișcare politică, din păcate în dauna imaginii României, iar ceea ce s-a spus acolo sunt lucruri luate după ureche. Pentru că, au fost întrebați, deputații populari și ceilalți care au luat cuvântul împotriva situației din România, să spună clar care articol încalcă prevederi europene la ora actuală. Niciunul nu a  fost în stare să răspundă la acest lucru, nici măcar domnul Timmermans. Pe lângă situația legilor care se discută în Parlamentul României la ora actuală s-a ridicat și problema cu protestele care au avut loc la București în luna august și ceea ce s-a întâmplat atunci. Și de această dată li s-a pus întrebarea - și domnului Timmermans și celorlați - dacă ceea ce s-a întâmplat de curând, de exemplu la Bruxelles în care intervenția în forță a poliției sau în Spania, tot de curând, sau în Germania de mai multe ori nu este același lucru? Poliția nu a intervenit pentru restabilirea ordinii? În același timp, noi am spus un lucru: da, există la ora actuală o urmărire penală privind acele lucruri care s-au întâmplat în august în Piața Victoriei, în timpul demonstrației, iar cei care vor fi găsiți vinovați de către judecători, în final, vor fi condamnați. Să lăsăm ca instituțiile statului de drept să-și facă datoria”, sunt precizările eurodeputatului PSD.

Abuz al conducerii Parlamentului European

La dezbatarea de miercuri din Parlamentul European, unde va fi prezentă și Viorica Dăncilă, lucrurile par a nu fi în avantajul României:

Este o discriminare crasă a României ce are loc la ora actuală în Parlamentul European, pentru că la această dezbatere ce va avea loc miercuri dimineață privind statul de drept în România nici măcar nu este menționat în program că va participa și prim-ministrul României. Plus că toată dezbatarea este doar o oră, din care prim-ministrului României i s-au alocat doar 5 minute, urmând ca ulterior, după ce liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor lua cuvântul, doamna prim-ministru să nu poată răspunde la interpelările respective. Este o situație fără precedent! Este un abuz al conducerii Parlamentului European pentru că, din păcate, este condus de popularii europeni. Au tot interesul ca social democrații, la viitoarele alegeri europene să nu ia un scor foarte bun, în așa fel încât să nu le pericliteze lor conducerea actuală și a Parlamentului European, și a Comisiei Europene, și a Consiliului European”, a încheiat declarația pentru DCNews eurodeputatul PSD Doru-Claudian Frunzulică.

Vezi și: Schengen - România. Stolojan: Timmermans, foarte limpede. Nu cred că avem vreo șansă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel