Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Schengen - România. Stolojan: Timmermans, foarte limpede. Nu cred că avem vreo șansă

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, a explicat, pentru DC News, care sunt consecințele posibile pentru România, ca urmare a discuțiilor care se poartă în aceste zile în Comisia Europeană și în Parlamentul European. 

Stolojan susține că nu există momentan un risc imediat pentru România, ca în cazul Ungariei sau Poloniei. "Deocamdată România nu se află în stadiul Poloniei sau Ungariei în care să fi avut mai multe etape parcurse în dialogul cu Comisia Europeană despre respectarea statului de drept. Sunt niște etape de parcurs pentru a se ajunge în situația de a se lua măsuri. Au avut loc doar discuții și nu s-au făcut demersurile conform tratatului pentru a se ajunge la o sancțiune. Ce este regretabil că iată cu două luni și jumătate de preluarea președinției Consiliului, România este discutată în LIBE, mâine va fi discuția în Parlamentul European și se va discuta timp de o ora situația României", ne-a spus europarlamentarul. 

"Se poate repara, dar să ai un dialog corect"

Europarlamentarul afirmă că situația este remediabilă dar că trebuie îndeplinite niște condiții de bază. "Se mai poate repara, însă trebuie să ai un dialog corect. Dacă spui că tot ceea ce faci, adică modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală sunt perfect în ordine, în timp ce foarte mulți spun că nu e în regulă, nu știu cum se poate repara", ne-a mai spus Stolojan. 

Nu avem nicio șansă

Stolojan ne-a mai spus că în acest context nu avem șanse să intrăm în Schengen până la preluarea președinției Consiliului European. "Din păcate, nu cred că avem vreo șansă să intrăm în Schengen până la preluarea președinției Consiliului European pentru că acest lucru este legat de ce se întâmplă cu Mecanismul de Cooperare și Verificare. Varianta de anul acesta nu cred că va fi mai bună decât cea de anul trecut. Părerea prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, este foarte limpede. Se pare că facem pași înapoi nu înainte. Ceea ce putem face acum este să nu ajungem la o rezoluție a Parlamentului European pe problema justiție. Nici noi din parlamentarii români Grupul Popular European, dar nici cei din grupul socialiștilor nu ne dorim acest lucru, dar aici nu depinde doar de noi, ci de votul majorității", a adăugat Stolojan.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel