Marea Britanie provoacă HAOS. Peste 100.000 de turiști, blocați în Portugalia. Spania riscă pierderi de milioane de euro, iar Macron le cere francezilor să stea acasă

Marea Britanie, haos după modificarea listei verzi / Foto: Pixabay
Marea Britanie, haos după modificarea listei verzi / Foto: Pixabay

Ultimele decizii ale autorităților din Marea Britanie provoacă haos. Peste 100.000 de turiști britanici sunt blocați în Portugalia, iar Spania riscă acum pierderi de milioane de euro.

Autoritățile din Marea Britanie au modificat lista țărilor din zona verde, iar această decizie pare să creeze multe probleme. Una dintre cele mai vizitate destinații turistice, Portugalia, a fost trecută pe lista roșie. În consecință, peste 100.000 de turiști britanici sunt acum practic blocați în Portugalia. Noile modificări anunțate de autoritățile din Marea Britanie intră în vigoare pe 7 iunie, iar până atunci aceștia ar trebui să revină acasă, în UK. Pentru ca oamenii să poată reveni în Regatul Unit ar fi nevoie de peste 400 de aeronave de mare capacitate, scrie dordevacanță.ro.

Dacă cei peste 100.000 de turiști britanici nu se întorc până pe 8 iunie, ora locală 04:00, riscă carantinarea obligatorie timp de 10 zile și efectuarea a 2 teste PCR care costă în total 240 de lire. Nu e de mirare că aeroporturile au fost luate cu asalt. Toți își doresc să se întoarcă până la acea dată pentru a evita aceste condiții impuse de autorități.

Prețurile biletelor de avion au explodat

Pentru a face față cererii uriașe, companii precum easyJet și British Airways au anunțat deja că au suplimentat cursele aeriene și au înlocuit avioanele cu unele cu capacitate mare de transport.

În consecință, prețurile biletelor de avion au explodat. British Airways cere acum pentru un loc pentru zborurile de la Faro la Londra Heathrow în zilele de 6 și 7 iunie 348 de lire sterline, comparativ cu 137 de lire sterline cât erau în mod obișnuit. Reprezentanții industriei tursmului critică guvernul britanic pesntru aceste decizii și spun că sunt nefondate.

„Ceea ce nu înțelegem este de ce Marea Britanie, care a avut atât de mult succes în ceea ce privește vaccinurile, se așteaptă ca cetățenii săi vaccinați care călătoresc în Portugalia să revină direct în carantină”, a declarat șeful Ryanair, Michael O’Leary.

 

Spania, pierderi de milioane de euro

Deciziile autorităților din Marea Britania afectează și Spania, fiind și ea intridusă pe lista roșie. Premierul Pedro Sanchez anunțase că începând cu 7 iunie țara sa își deschide porțile turiștilor britanici care vor putea veni aici fără restricții. Mai mult într-un demers politic fără precedent, pentru a sprijini relansarea turismului spaniol Ximo Puig, președintele Comunității Valenciene s-a întâlnit cu Hugh Elliot, ambasadorul Marii Britanii în Regatul Spaniei și i-a solicitat acestuia ca cel puțin Comunitatea autonomă Valenciană să fie introdusă pe lista verde de călătorie pentru turiștii britanici, în contextul în incidenta cazurilor de COVID este printre cele mai scăzute din Europa, preciează sursa citată anterior. Niciun argument nu a fost suficient de bun pentru executivul britanic condus de Boris Johnson. Acum Spania riscă pierderi de milioane de euro.

Macron le cere francezilor să stea acasă

Nici Franța nu pare să vrea să își lase cetățenii să călătorească prea mult vara aceasta Macron le-a cerut oamenilor să stea acasă și să meargă în vacanță în regiuni din țară.

„În 2021, sărbătorile sunt în Franța. Și este chiar mai bine. Avem aceste meleaguri absolut magnifice, aceste zone rurale, aceste sate sublime” (…) avem, prin urmare, posibilitatea în Franța de a-i întâmpina pe compatrioții noștri în cele mai bune condiții.”, a spus Macron.

Reamintim că autoritățile din Marea Britanie au anunțat modificarea țărilor din lista verde, de teama variantei de coronavirus provenită din Nepal. În consecință, Portugalia, singura țară din Uniunea Europeană unde britanicii puteau călători fără prea multe restricții, a fost scoasă de pe lista verde, iar Spania a rămas în continuare pe lista roșie.

Secretarul pentru transporturi din Marea Britanie a declarat că guvernul a adoptat „abordarea în primul rând în materie de siguranță”. Șapte alte țări printre care Egipt, Costa Rica și Sri Lanka au fost de asemenea incluse pe lista roșie și nicio altă țară nu a fost trecută în lista țărilor verzi, prin urmare posibilitățile de călătorie ale britanicilor sunt foarte limitate.

VEZI ȘI: FURIE în UK, efectul noii tulpini COVID-19 din Nepal. Decizia de ultimă oră a Marii Britanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel