FURIE în UK, efectul noii tulpini COVID-19 din Nepal. Decizia de ultimă oră a Marii Britanii

Marea Britanie, decizie de ultimă oră / Foto: Pixabay
Marea Britanie, decizie de ultimă oră / Foto: Pixabay

O decizie de ultimă oră a autorităților din Marea Britanie i-a înfuriat pe călători și pe cei din industria turismului. 

Autoritățile din Marea Britanie au modificat lista țărilor din zona verde. O decizie de ultimă oră care a generat multă furie. Călătorii, dar și reprezentanții industriei turismului sunt furioși din cauza acestor noi decizii care limitează accesul oamenilor în țări considerate ca fiind cu risc epidemiologic ridicat, scrie Sky News

Este pentru prima dată când infecțiile raportate au trecut de 5.000 de la sfârșitul lunii martie a acestui an, deoarece cazurile au continuat să crească în ultimele zile. Cauza ar fi noile tulpini ale coronavirusului. În consecință, autoritățile au anunțat noi restricții. Țări considerate până acum sigure pentru călătorii au fost scoase din lista verde. Guvernul vrea să evite ca tulpina din Nepal să facă ravagii și în Marea Britanie. 

Varianta Delta a coronavirusului, provenită din India, este considerată ca fiind responsabilă de creșterea numărului de noi cazuri din ultimele zile, asta pentru că, potrivit specialiștilor, aceasta ar fi mult mai infecțioasă decât tulpinile identificate anterior. Experții susțin că nu există totuși motive de îngrijorare deoarece nu s-a demonstrat încă că vaccinurile anti-COVID nu ar proteja și împotriva acestei noi variante a Sars-Cov-2. Totuși, pericol de răspândire accelerată al bolii îl reprezintă cei nevaccinați, așa că autoritățile au decis măsuri suplimentare atunci când au apărut temeri legate și de varianta din Nepal. Astfel, Portugalia a fost eliminată de pe lista verde.

 

Șapte destinații, pe lista roșie

Secretarul pentru transporturi spune că oamenii de știință nu știu încă dacă mutația Nepalului ar putea „învinge vaccinul” - așa că guvernul a adoptat „abordarea în primul rând în materie de siguranță”. Nu au fost adăugate țări noi pe lista verde și alte șapte destinații, inclusiv Egipt și Costa Rica, au fost adăugate pe lista roșie.

Britanicii sperau că vor putea călători în această vară, iar această nouă modificare i-a înfuriat, mai ales că Portugalia era una dintre destinațiile populare în această perioadă. Lista țărilor din zona verde nu este lungă în Marea Britanie. Acum, nu vor mai putea călători nici acolo. De fapt, vor putea, dar cu o mulțime de condiții. Mai exact, persoanele care se întorc din Portugalia vor trebui să se izoleze acasă timp de 10 zile și să facă două teste PCR, care în Marea Britanie sunt destul de costisitoare. Furioși sunt și reprezentanții industriei turismului pentru că noi restricții înseamnă implicit noi pierderi pentru ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel