Decizia instanței după ce Tinu l-a dat în judecată pe Orban că l-a dat afară

Andrei Tinu
Andrei Tinu

Destituit de la conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie, Andrei Tinu l-a dat în judecată pe premierul Ludovic Orban. 

Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Andrei Tinu. Instanța îl obligă pe Ludovic Orban să îl repună pe Andrei Tinu în funcție de îndată, conform Luju.ro. 

Instanța a decis că schimbarea lui Andrei Tinu a fost emisă cu exces de putere, iar măsura a fost luată fără motivare, afirmă Andrei Tinu. Totodată, el subliniată că, la data eliberării din funcție, se afla în concediu medical. 

După numirea la conducerea Guvernului, Ludovic Orban a dat afară mai mulți lideri puși în funcție de PSD, făcând acuzații de nepotism. Andrei Tinu l-a dat în judecată, după ce l-a destituit. Curtea de Apel București a decis să fie repus în funcție. Andrei Tinu a fost eliberat din funcție în 11 decembrie 2019. 

Acuzațiile în cazul lui Tinu, dar și a doi vicepreședinți ai Autorității au fost de management defectuos. În locul lui Andrei Tinu, fusese numită o reprezentantă a PMP, Adriana Elena Mota, care va pleca de la conducerea instituției, în urma deciziei instanței. Judecătorii au dispus suspendarea executării deciziei nr. 510/11.12.2019, publicată în Monitorul Oficial cu nr. 997. 

Soluția a fost pronunțată astăzi în dosarul nr. 7254/2/2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel