De unde vine numele de "Cercel" purtat de prof. dr. Adrian-Streinu. Puțini știu povestea!

Probabil există persoane care s-au întrebat de ce prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”,  are două nume de familie. De unde vine cel din urmă? Iată povestea.

Adrian Streinu-Cercel are 63 de ani și, din 1984, este medic la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", din Capitală. A fost consilier al ministrului Sănătății, Eugen Nicoalescu, și secretar de stat pe timpul Guvernului Boc, în perioada 2009-2012. Este profesor universitar, conducător de doctorate.

Este cunoscut de o țată întreagă, însă nu toți știu de ce are două nume de familie. Adrian Streinu este numele său. În momentul în care s-a căsătorit, medicul a decis să ia și numele soției, Gabriela Cercel. Din respect pentru socrul său, Constantin Cercel, medicul și-a dat acordul la starea civilă, în urmă cu peste 40 de ani, scrie click.ro. Bărbatul s-a stins în 1996. 

Soția medicului Streinu-Cercel este profesor de Matematică, autor de manuale și a fost consilier la Ministerul Educației. Cei doi au împreună două fiice, pe Anca și pe Oana, ambele medici infecționiști la "Matei Balș".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel