De ce vinul roşu poate fi bun pentru sistemul digestiv. Explicaţia specialiştilor

Vinul roşu poate fi bun pentru sănătatea ta, dacă îl bei cu moderaţie. Un grup de cercetători de la Kings College din Londra a confirmat că vinul roşu crește numărul anumitor bacterii care ajută intestinele. Beneficiile sunt asociate cu polifenolii, un produs chimic găsit în strugurii roșii.

Studiul, care a fost publicat în revista medicală Gastroenterology, a analizat datele de la mii de oameni care trăiesc în Regatul Unit, Statele Unite și Olanda. Participanții au fost întrebați despre dieta lor și tipul de alcool pe care îl consumă de obicei. Oamenii de știință au observat că flora intestinală a consumatorilor de vin roșu este mult mai diversă decât cea a celor care nu beau.

Diversitatea bacteriilor intestinale crește în funcție de cantitatea de vin roșu pe care o consumă o persoană, chiar şi ocazional. Consumul excesiv nu este recomandat și ar avea un efect negativ asupra bacteriilor intestinale, precum și asupra sănătății generale a unei persoane.

Vinul roşu, băutura cu cele mai multe beneficii pentru organism

Cercetatoarea Caroline Le Roy a declarat pentru BBC că este un studiu „observațional" care nu permite stabilirea unei cauze directe, dar concluzionează că, dintre toate băuturile alcoolice, vinul roșu are cele mai multe beneficii. Le Roy a mai spus că flora intestinală mai bună vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să evitați problemele cardiovasculare.

Alex White, un om de știință al British Nutrition Foundation, a declarat pentru BBC: "Constatările acestui studiu sunt interesante, iar efectele dietei noastre asupra bacteriilor intestinale este o zonă științifică foarte interesantă."

Consumul excesiv de alcool, pericol pentru sănătate

"Consumul excesiv de alcool prezintă un risc crescut de apariţie a problemelor de sănătate, inclusiv unele tipuri de cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral și boli ale ficatului. Pentru a menține riscurile la un nivel scăzut, este recomandat să bei cel mult 14 pahare pe săptămână", spune Alex White, potrivit bbc.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel