De ce vaccinul anti-COVID-19 e special. Rafila: Trebuie păstrat la -80 de grade, în ambalajul original, timp de 10 zile

Foto: AGERPRES
Foto: AGERPRES

Profesorul Alexandru Rafila a atras atenția asupra câtorva aspecte importante privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer. 

Pfizer a anunțat, luni, că vaccinul anti-Covid a trecut de toate fazele. 

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, privind reușita Pfizer, că „e un vaccin cu o foarte bună eficacitate. Înțeleg că și siguranța este bună”. 

„Eu înțeleg că există deja o cantitate de vaccin care a fost fabricată. E un lucru foarte bun pentru că procesul de livrare a vaccinului va fi mai rapid. Rămâne de văzut care este aranjamentul Comisiei Europene, ce pre-contract au cu Pfizer”, a mai spus Alexandru Rafila la Antena 3. 

Rafila: Nu putem să nu spunem acest lucru 

Alexandru Rafila a subliniat că „singurul lucru pe care nu putem să nu-l spunem este că acest vaccin este special din foarte multe de vedere. Punctul de vedere important pentru sistemul de sănătate și pentru populație este că e un vaccin sensibil la variațiile mari de temperatură.”

Trebuie păstrat la -80 de grade, în ambalajul lui original, timp de 10 zile. În cutia cu care vine fiecare cantitate de vaccin este viață carbonică. El este stabil în acestă cutie specială timp de maxim 10 zile. În centrul de vaccinare mai poate fi păstrat la frigider șapte zile. În aceste șapte zile trebuie administrat vaccinul”, a precizat Rafila. 

Profesorul a mai spus că vaccinarea se face în două doze, la interval de 30 de zile, ceea ce înseamnă că „în momentul în care am administrat prima doză, trebuie să programez revaccinarea”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel