De ce o relație proastă cu familia te poate îmbolnăvi

Plimbare
Plimbare

Persoanele care nu sunt susținute de familie au șanse mai mari să sufere de boli cronice decât cele care nu sunt nemulțumiți de partenerul ori partenera de viață.

Un studiul publicat recent în Journal of Family Psychology a analizat date colectate la aproape 3.000 de persoane între 1995 și 2014. Participanților la cercetare li s-au cerut să evalueze calitatea interacțiunilor cu familia și cu partenerul de viață. Cercetătorii au luat în considerare și afecțiunile cronice de care au suferit cei din studiu, de la accidentele cerebrale vasculare avute până la banalele dureri de cap. Au mai fost întrebați cât de des se ceartă soțul/soția, dacă soțul sau soția o/îl apreciază, dar și cât de des sunt criticați de membrii familiei (exceptând partenerul/partenera de viață), respectiv dacă se pot baza pe familie pentru ajutor când e vorba de probleme serioase.

Autorul principal al studiului, Sarah Woods, profesor asistent de Medicină de Familie și Comunitară la Centrul Medical Southwestern, rezultatele obținute au fost surprinzătoare. S-ar fi așteptat să găsească efecte asupra sănătății atât din partea familiei, cât și a partenerului de viață.

"Adulții așteaptă mai mult să se căsătorească, dacă se căsătoresc deloc. (...) Și este posibil să nu rămână căsătoriți cu aceeași persoană pentru tot restul vieții. Dar aveți familia rămâne pentru toată viața. (...) De fapt, majoritatea participanților au trăit cu părinții sau frații. Dacă dinamica interacțiunilor este negativă, atunci stresul bazat pe familie ar putea continua să afecteze o persoană pe măsură ce îmbătrânește. (...) Relațiile de familie sunt lungi și emoționale intense. (...) Acestea sunt persoane cu care sunteți conectat pentru totdeauna. Dacă sunteți sensibil la stres emoțional și să trăiți în acel stres, corpul vostru va resimți impactul", afirmă Sarah Woods, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel