De ce MOR tinerii de COVID-19. Adrian Marinescu: O adevărată DEGRINGOLADĂ

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre pandemia de COVID-19 și de ce face acest virus multe victime tinere în România.

"Dacă vorbim de situațiile critice și cele care au dus la deces, procentual rămân vârstnicii și cei care au boli cronice. Sunt foarte mulți din categoria de vârstă 40 - 50 de ani care au boli cronice de diverse tipuri: cardiovasculare, respiratorii, fumători, obezi, boli oncologice sau diabet. Asta nu se întâmplă doar în România, ci și în America, acolo unde sunt mulți tineri obezi", a declarat Adrian Marinescu, în direct la Xtra Night Show. 

Poți muri de COVID-19 dacă nu ai alte boli asociate?

"Cei mai mulți dintre cei care au murit aveau și alte boli, dar există și cazuri rare și întotdeauna vor fi și situații în care mor persoane tinere care nu aveau niciun fel de boală, dar au ajuns la forme severe. Să ne gândim doar la copilul de un an din America, la adolescenții din Franța, la câteva situații din România", a spus medicul. 

Medicii de la terapie intensivă, cei mai expuși

De asemenea, medicul Adrian Marinescu mai explică faptul că și expunerea la o doză infectantă mare crește riscul, adică o cantitate mare de virusuri și expunerea prelungită sunt în unele situații cauza pentru care inclusiv tinerii cad răpuși de boală, fiind vorba despre o formă severă a bolii. În aceste situații se află medicii de la terapie intensivă, care sunt mult mai expuși acestui tip de virus, explică specialistul.

"Pe de altă parte, mai spune că în unele situații vorbim despre o hiperactivitate imună, adică imunitatea prea multă nu numai că nu ne ajută, dar creează o adevărată degringoladă", spune medicul, care mai subliniază faptul că aceste situații sunt rare și au fost întâlnite și în cazul gripei sezoniere.

"Întotdeauna persoanele simptomatice prezintă o cantitatea mare de virusuri", a completat doctorul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel