De ce au biscuiții găuri în ei. Te-ai fi gândit la așa ceva?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știi de ce au biscuiții găuri? Există o explicație foarte simplă! Iată răspunsul...

Dacă n-ar exista găurile pe suprafața biscuiților, s-ar acumula abur în interiorul biscuiţilor. Astfel, biscuiţii s-ar fărâmiţa. De aceea, scoatem afară aburul din interiorul biscuiţilor, pentru a obţine o textură uniformă, scrie shtiu.ro. Fără aceste mici orificii, biscuiții nu s-ar coace corespunzător. Micile găuri le permit biscuiților să rămână plați și să nu se umfle, așa cum se întâmplă cu aluatul, de obicei. Poziționarea și numărul orificiilor variază în funcție de forma, de mărimea și de compoziția biscuiților.

Biscuiţi de casă şpriţaţi 

Ingrediente

- 260 g făină
- 250 g unt
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf sare

Cum se prepară

Se freacă untul moale cu zahărul. Albușurile se bat ușor cu un praf de sare, fără a le transforma în spumă. Se pun albușurile peste amestecul de unt cu zahăr, apoi se adaugă făina și se omogenizează. Aluatul obținut se pune într-un poș striat sau într-o pungă tăiată în colț, la un capat, potrivit retete.unica.ro.

În tava de copt tapetata cu hârtie specială pentru copt se pun cu poșul biscuiții drepți sau sub diferite forme. Se coc circa 10 minute, se lasă să se răcească în tavă și apoi se desprind de hârtie. Biscuiții de casă șprițați sunt gata! Îi poți servi fie calzi, fie aștepți să se răcească și să devină crocanți. Pudrează-i cu zahăr pudră și bucuără-te de gustul copilăriei.

Biscuiți cu ciocolată

Ingrediente

- 125g unt
- 1 gălbenuş
- 1 lingură iaurt
- 110ml ulei
- 4 linguri zahăr
- 10 g zahăr vanilinat
- 10 g praf de copt
- 450 g făină
- 1 praf de sare

Umplutură

- 100g cubuleţe ciocolată

Decor
- 1 lingură praf de cacao

Cum se prepară


Într-un bol punem untul rece, gălbenuşul, iaurtul, uleiul, zahărul, zahărul vanilinat, sarea şi praful de copt. Amestecăm până începe untul să se topească, iar peste amestecul obţinut vom adăuga treptat făina. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Dacă ni se pare că aluatul este nisipos şi nu se ţine bine, putem adăuga puţină apă şi frământăm bine până aluatul se leagă.

Punem aluatul într-o folie de plastic şi îl băgăm la frigider pentru aproximativ 20 de minute. După cele 20 de minute luăm aluatul şi îl împărţim în 30 de biluţe egale. Eu am obţinut 30 de biscuiţi, am format biluţe de aluat de aproximativ 26 de grame fiecare. Dacă optaţi să puneţi cubuleţe mai mari de ciocolată, ar fi ideal să faceţi biluţele de aluat mai mari pentru a avea suficient aluat atunci când daţi forma biscuitului şi aşa evitaţi că ciocolata să iasă din ei.

Aplatizăm fiecare biluţă, în mijlocul ei punem un cubuleţ de ciocolată şi încercăm din nou să formăm o bilă pe care o aplatizăm şi îi dăm formă de biscuit. Aşezăm biscuiţii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu o furculiţă trecută prin apă şi apoi prin praful de cacao facem forme pe ei. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius şi îi lăsăm la copt până devin puţin aurii. Când biscuiţii sunt gata, îi scoatem din cuptor şi îi lăsăm să se răcească în tavă. Pot fi serviţi atât că desert cât şi alături de ceai sau cafeluţa dimineaţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel