De ce ar trebui să mănânci zilnic câte o banană. Nu doar merele țin doctorul departe

Foto Pexels
Foto Pexels

Sunt bananele într-adevăr la fel de sănătoase cum spun unii? Am strâns aici o serie de dovezi.

Cu toții am crescut auzind „un măr pe zi ține doctorul departe”, dar se pare că beneficiile unei banane pe zi ar putea fi cel puțin la fel de bune. 

Bananele sunt pline de vitamine și nutrienți, iar atunci când mănânci o banană în mod regulat, ele ajută la menținerea și îmbunătățirea sănătății tale generale. Cu alte cuvinte, să mănânci o banană pe zi este cu siguranță calea de a rămâne sănătos.

Cu toate acestea, este important să vă amintiți să nu exagerați cu aportul zilnic de banane. Potrivit Healthline, ar trebui să respectați recomandarea de una sau două banane pe zi, dar nu mai mult de atât. Consumul prea mult din orice aliment, chiar și unul la fel de sănătos precum bananele, poate duce la creșterea în greutate sau la deficiențe de nutrienți. Există o mulțime de beneficii pentru corpul tău atunci când mănânci o banană în fiecare zi.

Îți vei susține sănătatea intestinală

Potrivit unui studiu din 2017 din Nutrition Bulletin, bananele conțin amidon rezistent, care ajută la creșterea producției de acizi grași cu lanț scurt, esențiali pentru sănătatea intestinului. Așadar, putem mulțumi bananelor pentru stabilizarea intestinului și pentru furnizarea de nutrienți pentru microbiomul nostru.

S-ar putea să slăbești

Un beneficiu care nu este niciodată subapreciat, consumul zilnic de banane ne poate ajuta să ne atingem obiectivele de slăbire. Ambalate cu fibre și proteine, bananele vă vor menține mai satul mai mult timp, în ciuda faptului că au puțin peste 100 de calorii pe bucată. Acestea au apărut și pe lista Healthline cu cele mai multe 20 de alimente prietenoase cu pierderea în greutate, de pe planetă. Deci, data viitoare când sunteți la supermarket, asigurați-vă că că nu uitați de banane.

Îți poți menține pielea fericită

Când te gândești la alimente care îți îmbunătățesc pielea, probabil te gândești la somon, avocado sau nuci, dar bananele pot schimba jocul când vine vorba de sănătatea pielii. Totul se datorează vitaminelor și mineralelor din banane, în special manganului care crește nivelul de colagen. Indiferent care sunt dificultățile pielii tale - acnee, riduri, piele uscată - consumul unei banane pe zi poate fi de ajutor. Healthline chiar sugerează că o mască de față cu banane ar putea oferi o mână de ajutor.

Îți vei îmbunătăți nivelul de energie

Mai ales atunci când sunt consumate înainte sau după antrenament, bananele pot fi esențiale în creșterea nivelului de energie și pentru a vă împiedica să vă simțiți obosiți pe parcursul zilei. Rezultatele unui studiu PLOS One din 2012 pe sportivi de sex masculin au descoperit că cei care au consumat o băutură sportivă la fiecare cincisprezece minute, spre deosebire de o banană și apă, au avut performanțe generale mai proaste la cursele de ciclism pe distanțe lungi. Prin urmare, a existat o corelație directă între consumul unei banane și creșterea nivelului de energie asupra performanței.

Vei obține un plus de potasiu, care susține sănătatea inimii

Bananele sunt cunoscute pentru potasiul lor, dar știați că potasiul vă poate ajuta la întărirea inimii? Ei bine, se poate, așa că mâncarea unei banane pe zi poate duce la o inimă sănătoasă. Majoritatea oamenilor nu consumă suficient potasiu în dieta lor zilnică, ceea ce adesea poate avea un impact direct asupra controlului tensiunii arteriale și asupra altor componente ale sănătății inimii. În plus, Healthline explică că o dietă bogată în potasiu, adică consumul unei banane în fiecare zi, poate reduce riscul de boli de inimă cu 27%. Așa că este timpul să adaugi acest fruct preferat în rutina ta zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel