De Ce a fost pus sub acuzare senatorul Mircea Banias. PDL le arată pisica celor care vor să plece la USL

mircea-banias-dna
mircea-banias-dna

O acţiune în forţă a organelor de ordine, declanşată la primele ore ale zilei de luni, a dus la punerea oficială sub acuzare a senatorului PDL Mircea Banias pentru trafic de influenţă. O acţiune menită să-i descurajeze pe cei care doreau să plece din PDL, schimbând astfel majoritatea parlamentară şi deschizând drumul procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Numele lui Mircea Banias figura, încă dinaintea Convenţiei Naţionale a PDL, pe o listă de 15 parlamentari ai acestei formaţiuni politice care, în cazul în care Vasile Blaga ar fi pierdut alegerile pentru şefia democrat-liberală, ar fi urmat să treacă în băncile opoziţiei. Iar Vasile Blaga a pierdut în faţa lui Emil Boc. La numai o săptămână de la alegerile din PDL, tema plecării unor parlamentari PDL la USL a revenit iar în actualitate. La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele de onoare al PC nota, pe blogul personal că „există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic“. Informaţaiile au fost confirmate de senatorul PDL Iulian Urban şi de către deputatul Mircia Giurgiu, exclus în martie din PDL. ”Eu ştiu că de săptămâna viitoare cel puţin un senator, dacă nu mai mulţi, or să plece de la putere şi câţiva deputaţi, atât ştiu. Nu ştiu dacă e vorba de un alt proiect politic, despre asta încă nu ştiu. E vorba despre o strategie pe care şi-au făcut-o şi pe care o vor anunţa ei cât de repede (…) E o discuţie între ei şi nu vreau să… eu nu fac parte din acel grup, aşa că nu vreau să spun nimic mai mult. Până acum e vorba de doar câţiva, maxim cinci. E posibil ca până mâine numărul lor să crească”, a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

Pus oficial sub acuzare, luni, pentru trafic de influenţă, Mircea Banias a declarat jurnaliştilor că nu înţelege de ce a fost pus sub urmărire penală, susţinând că nu a discutat niciun moment cu lucrători ai Portului Constanţa şi nu cunoaşte absolut nimic despre transportul cu produse din China. Doar că motivele pentru care Banias trece acum prin furcile caudine nu ţin neapărat de problemele sale cu legea, ci pot fi explicate prin decizia acestuia de a pleca la Opoziţie.

La alegerile interne din PDL, Mircea Banias l-a susţinut pe Vasile Blaga, alături de care vedea posibilă realegerea sa într-un alt mandat de senator la alegerile din 2012. Astfel, Mircea Banias are nevoie de un alt mandat de parlamentat, indiferent că acesta ar fi sub culorile PDL sau ale USL. Cum Vasile Blaga a pierdut în faţa lui Emil Boc, Banias şi-a văzut şansele de a mai fi parlamentar şi după alegerile din 2012 reduse drastic. Aşa că a decis să facă pasul către cei care, în opinia sa, au cele mai multe şanse de câştig în 2012, şi anume USL.

Pe fază, Puterea şi-a mobilizat forţele din Justiţie şi, prin Mircea Banias a dat un semnal tuturor PDL-iştilor care se pregăteau să plece la Opoziţie. „Dacă faceţi ca el, veţi păţi ca el“, este mesajul pe care Puterea îl transmite celor care cochetează cu ideea de a plasa PDL în minoritate parlamentară. De altfel, liderii Opoziţiei nu au pierdut niciun prilej, în ultima perioadă, să anunţe începerea procedurilor de suspendare a preşedintelui Băsescu imediat ce vor obţine majoritatea în Parlament.

Dacă PDL-iştii se vor speria sau dacă, dimpotrivă, se vor coaliza şi vor pleca în masă la Opoziţie rămâne de văzut în perioada următoare.

Citeşte şi:

Percheziţii la casa senatorului PDL Mircea Banias, în dosarul vămilor. Vizată este și locuința secretarului general din MAI, Laurențiu Mironescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel