De ce a fost exclusă testarea din certificatul verde. Arafat: Riscul e mare. Am avut arma în mână, dar ne-am bătut joc

Sursă foto: Facbook Raed Arafat
Sursă foto: Facbook Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre excluderea testării din certificatul verde.

Invitat la DigiFM, Raed Arafat, șeful DSU, a venit cu precizări referitoare la motivele care au dus la excluderea testării din certificatul verde:

„Eu cred că managerii iau măsurile ca oamenii lor, dacă nu sunt vaccinați, măcar să fie testați, pentru a nu fi o problemă acolo. Testatul până la 6 la mie nu are nicio problemă. De la 6 la mie s-a pus problema, deoarece înseamnă că ai rată de răspândire foarte mare în zona respectivă și riscul e ca testații nevaccinați și care nu au trecut prin boală să devină victime ale virusului. Îi pui într-o zonă de risc mai mare, iar riscul să ajungă în terapie intensivă e mai mare“, a precizat șeful DSU:

Peste 300 de persoane moarte de coronavirus în 24 de ore

„E o tragedie, o cifră imensă. Puteam să evităm, am avut și arma în mână, dar ne-am bătut joc, au încercat unii, și au și reușit, prin toate căile să convingă majoritatea populației să nu se vaccineze. Noi am avut arma care putea să prevină ce este astăzi. Arma o avem din decembrie și a fost disponibilă. Mă refer la toți care au făcut din această problemă un scandal și un război, indiferent de care fel și cei care au încercat să impună părerile lor și s-au deschis căile să impună părerile lor antivacciniste, chiar dacă nu au la bază nimic științific.

Avem cu toții în cap toate aceste discuții, dezbateri împotriva vaccinării. Sunt miliarde de oameni vaccinați în lume, iar noi suntem sub media mondială. Acum câteva zile am citit un material în care media mondială e pe la 45%, iar România e pe la 30“, a spus Raed Arafat.

Valeriu Gheorghiță: O persoană din 100, potențial infectată

Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut câteva precizări, joi, la Spitalul Militar, după ce s-a vaccinat cu doza 3.

„Astăzi, riscul de infectare este foarte mare.", a avertizat dr. Valeriu Gheorghiță, în fața Spitalului Militar.

Șeful CNCAV a explicat că "practic, în momentul de față, dacă vorbim de o rată de incidență de peste 10 la mie, înseamnă că o persoană din 100 este potențial infectată când mergem pe stradă. Riscul de infectare este crescut."

În acest sens, dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus că "decizia de a nu îmi vaccina, de pildă, copilul de 12 ani, de teama unor reacții adverse, nu este una suficient de întemeiată ținând cont că boala în sine este mult mai complicată ca evoluție și ca potențiale sechele pe termen lung, inclusiv acele riscuri de complicații cardiace de care știm că majoritatea tinerilor se tem“ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel