Valeriu Gheorghiță: O persoană din 100, potențial infectată

Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro

Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut câteva precizări, joi, la Spitalul Militar, după ce s-a vaccinat cu doza 3.

"Astăzi, riscul de infectare este foarte mare.", a avertizat dr. Valeriu Gheorghiță, în fața Spitalului Militar.

Șeful CNCAV a explicat că "practic, în momentul de față, dacă vorbim de o rată de incidență de peste 10 la mie, înseamnă că o persoană din 100 este potențial infectată când mergem pe stradă. Riscul de infectare este crescut."

În acest sens, dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus că "decizia de a nu îmi vaccina, de pildă, copilul de 12 ani, de teama unor reacții adverse, nu este una suficient de întemeiată ținând cont că boala în sine este mult mai complicată ca evoluție și ca potențiale sechele pe termen lung, inclusiv acele riscuri de complicații cardiace de care știm că majoritatea tinerilor se tem."

VEZI ȘI: Stare de alertă prelungită în România. Lista completă de restricții în valul 4 COVID-19, în funcție de rata de incidență

Bilanț COVID miercuri, 6 octombrie 

Până miercuri, 6 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.148.983 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Ieri, au fost raportate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până miercuri, 38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.10.2021 (10:00) – 06.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Decese în rândul copiilor și tinerilor

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel