Darius Vâlcov vrea să scape de arestul preventiv. DNA mai trimite o cerere la ÎCCJ

În timp ce Darius Vâlcov cere judecătorilor ÎCCJ o măsură de arest preventiv mai ușoară, procurorii DNA cer judecătorilor Curții Supreme o nouă arestare preventivă. 

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, s-a prezentat, marți, în fața judecătorilor de la Curtea Supremă. Cere o măsură preventivă mai ușoară decât arestul preventiv. Arest la domiciliu sau control judiciar ar vrea fostul ministru acuzat de trafic de influență în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în schimbul sumei de două milioane de euro. 

În timp ce Darius Vâlcov le cerea judecătorilor ÎCCJ o măsură preventivă mai ușoară, procurorii DNA îi mai dau o lovitură: au trimis o nouă cerere de arest preventiv către ÎCCJ, pe numele său. 

Procurorii DNA au solicitat, marți, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov. În această a doua cerere de arestare îl acuză pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale. Procurorii precizează că Vâlcov, din 2011 până-n prezent, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși.

Prin banii obținuți și-ar fi cumpărat obiectele valoroase găsite de procurorii DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel