Dăncilă - Graba-Kitarovic, întâlnire. Ce se va întâmpla când România va prelua președinția UE

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Zagreb cu preşedintele Republicii Croaţia, Kolinda Grabar-Kitarovic.

În perioada în care va deţine Preşedinţia Consiliului UE, România contează pe sprijinul tuturor statelor membre, precum Croaţia, pentru ca acest exerciţiu să ducă la avansarea agendei europene, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, agenda europeană a reprezentat o temă importantă pe ordinea de zi a discuţiilor, care s-au derulat sub forma unui dejun de lucru.

"Prim-ministrul român şi preşedintele croat au discutat despre coordonarea în cadrul triolui de preşedinţii rotative ale Consiliului UE, din care cele două ţări fac parte alături de Finlanda. Premierul Viorica Dăncilă a salutat cooperarea excelentă şi în acest domeniu, anunţând că programul de lucru comun al acestui trio este deja finalizat, prin efortul comun de coordonare între cele trei state. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că România, în calitatea sa viitoare de deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE, contează pe sprijinul tuturor statelor membre, precum Croaţia, pentru ca acest exerciţiu să aducă rezultate concrete în avansarea agendei europene", se precizează în comunicat.

Prim-ministrul român a reiterat faptul că extinderea UE cu statele din Balcanii de Vest reprezintă o prioritate a mandatului ţării noastre la Preşedinţia Consiliului UE. Dăncilă a adăugat că România rămâne angajată în planul susţinerii politice şi oferirii asistenţei tehnice în avansarea reformelor din statele din regiune, în procesul de apropiere de structurile euroatlantice.

De asemenea, premierul a felicitat Croaţia pentru succesul Preşedinţiei în exerciţiu a Iniţiativei Central Europene în cursul acestui an şi a salutat accentul acordat unor teme esenţiale, precum eficienţa energetică, integrarea europeană şi competitivitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel